Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Gynekológovia prezradili, čo si skutočne myslia, keď vyšetrujú ženy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

Väčšina žien určite súhlasí s názorom, že návšteva gynekológa patrí k tým najmenej príjemným záležitostiam. Odignorovať ju ale znamená vystaviť sa riziku. Lenže v rozpakoch z prehliadky nie sú iba pacientky, ale aj muži - gynekológovia. Potvrdzuje to internetový portál, na ktorom sa podelili o svoje názory a skúsenosti.

Mať rešpekt z návštevy gynekológa je úplne normálne. Ženy by sa jej najradšej vyhli, ale toto nie je riešenie. Na zanedbanie svojho zdravia a odkladanie preventívnych prehliadok už totiž doplatilo veľa žien. Pravdou ale je, že aj samotní lekári - muži sa často pri výkone tohto povolania dostávajú do rozpakov. Na internetovom fóre Whisper sa podelili o svoje názory. Najviac ich vraj rozhodí to, keď sa žena bojí a hanbí. Všetci tvrdia, že na strach a hanblivosť môžu pacientky v tomto prípade zabudnúť. Lekárov zaujíma iba to, aby vás iba vyšetrili a pomohli vám.

Gynekológovia prezradili, čo si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Som gynekológ a želám si, aby moje pacientky neboli zo mňa nervózne, pretože som muž," priznal jeden z oslovených gynekológov. Všetci kolegovia mu dali za pravdu. Tiež sa zhodli v tom, že stres pred prehliadkou u žien je úplne zbytočný. "Je nesprávne, že sa nás boja, pretože sme muži. Všetko, čo chcem, je to, aby ma vnímali ako lekára a nie ako muža," pridáva sa ďalší.

Gynekologička zničila kresťanke (29) budúcnosť: Stačil jeden zlý pohyb a už z nej nebola panna

U gynekológov prevládal názor, že sa tešia z toho, že pomáhajú ženám a milujú svoju prácu. Tiež priznali, že tak, ako každá iná práca s ľuďmi, aj táto je niekedy náročná. "Moja práca je veľmi dôležitá pre vaše zdravie. Prestaňte sa správať, akoby to bola zlá a nepotrebná práca. Možno samotné vyšetrenie nie je príjemné, ale môže vám iba pomôcť," vyzýva ženy jeden z lekárov. Problémy majú gynekológovia obzvlášť s tínedžerkami, ktoré sa chcú dostať mimo kontroly a týmto spôsobom rebelovať. Občas ich  zaskočí aj nevedomosť pacientok, keď si myslia, že prerušovaná súlož je dostatočná antikoncepcia.

Gynekológovia prezradili, čo si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Gynekológovia sa podelili aj o starosti z osobného života. Hoci sa nájdu aj také ženy, ktorým lichotí, že ich partner je ženský lekár, nie každá žena je z tohto povolania nadšená. "Hneď, ako sa dievčatá dozvedia, čo robím, nechcú ma," posťažovali sa mnohí.

Viac o téme: Gynekológ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu