Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Znepokojivý dôvod, prečo niektorí ľudia očervenejú, keď pijú alkohol

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Vypiť malé množstvo alkoholu a vzápätí sčervenať. Toto je situácia, ktorú poznajú mnohí a zväčša z nej nie sú nadšení. Vždy totiž prezradí, že ste si dopriali nejaký ten drink. Hoci rumenec z tváre po chvíli zmizne, aj tak by ste sa mu najradšej vyhli. Tušíte však, prečo sa vôbec objavuje?

Niekomu naozaj stačí minimálna dávka alkoholu a jeho tvár pripomína fakľu. Zahoria mu líca a na nose sa objaví červená machuľa.  Ak sa to stáva aj vám, výsledky najnovšej štúdie vás asi nepotešia. Sčervenanie tváre po požití alkoholu totiž úzko súvisí s hladinou acetaldehydu vo vašom tele, píše Business Insider. Niektorým jeho zvyšujúca sa hladina nevadí a spracujú ho veľmi dobre. Ak však po drinku sčervenáte,  je to signál,  že vaše telo s touto látkou doslova zápasí a nemôže ju spracovať tak rýchlo, ako u iných.

Znepokojivý dôvod, prečo niektorí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Jediný spôsob, ako zabrániť sčervenaniu, je vzdať sa alkoholu. Odborníci síce tvrdia, že pohár červeného vína každý deň vám nijako neuškodí, lenže nie všetko platí pre každého. Takže, ak si nabudúce budete chcieť pripiť, prípadne spláchnuť zlý deň, určite to radšej predtým zvážte, alebo aspoň dodržte zdravú mieru. 

Viac o téme: AlkoholPitie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu