Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

FOTO Mamičke (20) sa vždy, keď prežije orgazmus, stane niečo divné

Jessica v stave narkolepsie Zobraziť galériu (4)
Jessica v stave narkolepsie (Zdroj: profimedia.sk)

NOTTINGHAM - Mladá mamička z anglického mesta Nottingham trpí zriedkavou neurologickou poruchou, kvôli ktorej zaspí zakaždým, keď prežíva orgazmus. Jej priateľ sa spočiatku cítil veľmi rozpačito, pretože nevedel, čo si má o tom myslieť.

Dvadsaťročná Jessica Southallová trpí narkolepsiou a kataplexiou. To znamená, že vždy, keď prežíva nejakú silnú emóciu alebo intenzívny zážitok, jej svaly sa uvoľnia a ona vyzerá, akokeby spala. Spomína na to, ako na svoje ochorenie musela upozorniť svojho partnera, Juniora Santiaga. Po milovaní totiž zakaždým zaspala a nechcela, aby si myslel, že je to jeho chyba. "Povedala som mu, aby sa nebál. Že zaspím vždy len vtedy, keď mi robí dobre. I tak ale táto situácia nie je ideálna."

FOTO Mamičke (20) sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Mladá žena zažila svoju prvú kataplexiu (svalová strnulosť spôsobená náhlym návalom emócií, pozn. red.), keď mala šestnásť rokov. V súčasnosti spáva denne až trinásť hodín.

FOTO Mamičke (20) sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Jej mozog totiž nedokáže regulovať spánok, v dôsledku čoho sa Jessica stále cíti unavená. Keď na ňu príde kataplexický záchvat, nie je schopná hýbať sa ani hovoriť. Musí počkať až dovtedy, kým emócia neopadne. 

FOTO Mamičke (20) sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Zo začiatku mávala záchvaty aj počas smiechu. Teraz už svoje telo pozná lepšie, takže keď cíti, že to na ňu zase ide, niečoho sa chytí, aby si udržala stabilitu. I tak ale mamičku ročnej dcérky jej stavy dostávajú do poriadnych nepríjemností. 

Viac o téme: OrgazmusKataplexiaNarkolepsiaNeurologická porucha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu