Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Tragický príbeh Nemky (†23): Fanatickí rodičia z nej chceli vyhnať diabla, mučivá smrť

Rodičia Josef a Anna a ich dcéra Anneliese Zobraziť galériu (4)
Rodičia Josef a Anna a ich dcéra Anneliese (Zdroj: profimedia.sk)

LEIBLFING - Hrozné fotky sú dôkazom tragického osudu mladej Nemky Anneliese Michelovej, ktorá sa narodila do prísnej katolíckej rodiny. Rodičia jej zdravotné problémy pripisovali posadnutosti diablom a chceli ju očistiť. Ich dcéra zomrela po neskutočnom mučení, ktorému ju vystavili. V najťažších momentoch trpela halucináciami a lízala si vlastný moč.

Anneliese sa narodila v roku 1952 do rodiny fanatických katolíkov. Jej výchova spočívala najmä v prísnych trestoch. Zrejme tie boli príčinou jej neskorších neuróz a ako šestnásťročná sa začala pomočovať. Keďže sa to stávalo čoraz častejšie, rodičia ju vzali k lekárovi. Ten ale nič nezistil. O dva roky neskôr jej diagnostikovali tuberkulózu. Počas hospitalizácie v nemocnici mladá žena tvrdila, že počuje nejaké zvuky. Neskôr začala trpieť záchvatmi epilepsie. Je obdivuhodné, že napriek tomuto zdravotnému stavu sa dokázala vrátiť do školy a stala sa učiteľkou.

Tragický príbeh Nemky (†23):
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

V roku 1973 sa u nej opakovali halucinácie a kňazi usúdili, že je posadnutá diablom. Počas desiatich mesiacov absolvovala až 67 úkonov exorcizmu, pretože kňazi a rodičia verili, že v jej vnútri je uväznených až šesť démonov, ktorí ju sužujú. Stav mladej ženy sa stále zhoršoval a v najťažších momentoch trpela halucináciami, lízala si vlastný moč, jedla uhlie a hmyz.

Tragický príbeh Nemky (†23):
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Po Michelovej smrti v roku 1976 našli pri pitve početné zlomeniny nôh, zubov a podliatiny na tvári. V roku 1978 boli kňazi a rodičia utýranej Anneliese uznaní vinnými z vraždy a odsúdení na trest odňatia slobody.

Tragický príbeh Nemky (†23):
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Annaliesin bolestný príbeh sa stal námetom k filmom Requiem a The Exorcism of Emily Rose. Nakrútené snímky boli však iba veľmi jemným zobrazením toho, čo vo svojom krátkom živote musela dievčina prežiť a skúsiť. 

Viac o téme: MučenieExorcizmusAnneliese michel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu