Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Človek si vraj nájde na sex 237 dôvodov

Veľa ľudí považuje sex za dobrý spôsob ako prekonať nudu
Veľa ľudí považuje sex za dobrý spôsob ako prekonať nudu

LONDÝN – Ťažko povedať, koľko vysvetlení by sa našlo, prečo to nerobiť. Podľa psychológov si však človek dokáže nájsť 237 dôvodov, prečo sa do sexuálnych hier pustiť. Jedným z nich je nuda. Odborníci tiež tvrdia, že aktivitám tohto druhu nemusí vždy predchádzať láska a vášeň, ako sa často snažíme predstierať. Pravda o ľudskej sexualite je totiž oveľa menej romantická.

Výsledky štúdie zverejnili psychológovia z Texaskej Univerzity na čele s doktorkou Cindy Mestonovou. Jej tím vyspovedal 2000 mužov a žien do 17 do 52 rokov. Medzi viac než dvovmi stovkami rôznych dôvodov často zaznelo, že sex sa stal „primerane efektívnym spôsobom ako prekonať nudu".

Často bol sex dôvodom pomsty a odplaty, ale väčšina chcela jednoducho urobiť sebe a partnerovi dobre.

Štúdia potvrdila dlho známu skutočnosť, že väčšina mužov hľadá v sexe fyzický zážitok, zatiaľ čo ženy do milovania vkladajú väčšinou emócie.

„Často schvaľovanými dôvodmi na sex, ktoré reflektujú motivácie najväčšieho počtu ľudí najčastějšie, boli: príťažlivosť, potešenie, city, láska, romantika, emocionálna blízkosť, vzrušenie, túžba potešiť, dobrodružstvo, vzrušenie a príležitosť,“ zhrnuli experti z Texasu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu