Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Fešákovi (40) sa z ničoho nič začali ozývať cudzie ženy: Keď zistil, čo sa deje, ostal zhrozený

Mattovi ukradli identitu Zobraziť galériu (4)
Mattovi ukradli identitu (Zdroj: Facebook)

STOCKPORT - Ukradnutá identita skomplikovala život britskému modelovi, po tom, ako neznámy muž zneužil jeho fotografie na online zoznamkách. Keď ho začali kontaktovať cudzie ženy, takmer sa mu rozpadlo manželstvo. Bol nútený najať si súkromného detektíva, ktorý mu pomohol nájsť páchateľa. O pomoc požiadal dokonca aj parlament.

Matt Peacock pracuje ako model, čiže jeho fotografie sú bežne dostupné. Túto situáciu využil neznámy muž, ktorý ich postupne zverejňoval na internetových zoznamkách a vytvoril pomocou nich až štyridsať falošných profilov. Keď Matta začali kontaktovať neznáme ženy a žiadali ho o stretnutie, nechápal čo sa deje. "Situácia zašla tak ďaleko, že to ohrozilo môj vzťah s manželkou, ktorá je tehotná," hovorí.

Fešákovi (40) sa z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Na niektorých fotografiách, ktoré potom na Facebooku objavil, boli dokonca aj jeho synovci a netere. Matt bol na nich uvedený ako ich starostlivý otec. Nejaká slobodná matka ho dokonca vydierala samovraždou, keď zistila, že je ženatý a nemá záujem opustiť svoju manželku. Peacocka to donútilo najať si detektíva. S jeho pomocou sa mu podarilo konfrontovať muža, ktorý stál za podvodom. Ten sa Peacockovi ospravedlnil a sľúbil, že sa to nezopakuje. Lenže o niekoľko týždňov všetko začalo znovu a Matta a jeho manželku opäť začali kontaktovať cudzie ženy.

Fešákovi (40) sa z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

"Nevedel som, ako ďalej. Išiel som na políciu, všetko som im vysvetlil. Lenže policajti mi povedali, že nemôžu nič robiť, lebo nejde o trestný čin. Bol som z toho nemilo prekvapený a cítil som sa bezmocný," hovorí nešťastný model, ktorý sa má stať čoskoro otcom a nevie si predstaviť, že sa jeho dieťa narodí do sveta, v ktorom sa bude diať niečo podobné.

Vtedy Peacockovi napadlo osloviť poslankyňu britského parlamentu Ann Coffeyovú. Svojou nepríjemnou skúsenosťou chcel poukázať na bezmocnosť tých, ktorí zažili niečo podobné. Otvorene jej povedal, že takéto správanie by sa malo považovať za trestný čin. "Jedine toto by pomohlo zastaviť tých, ktorí takýmto spôsobom ubližujú nevinným ľuďom," tvrdí.

Fešákovi (40) sa z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Poslankyňa sa zachovala ústretovo a pochopila vážnosť situácie. Prisľúbila, že vyvinie maximálne úsilie, aby bol prijatý zákon proti krádeži identity inej osoby na sociálnych sieťach. Zároveň vyhlásila, že vyzve Facebook, aby dôkladnejšie monitoroval aktivity zoznamovacích stránok a varoval svojich užívateľov pred nebezpečenstvom, ktoré im hrozí. 

 

Viac o téme: Ukradnutá identitaOnline zoznamka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu