Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V júli stavali snehuliakov

Aj takáto snehuliačia mamička s dieťatkom stojí pri chate. Zobraziť galériu (2)
Aj takáto snehuliačia mamička s dieťatkom stojí pri chate. (Zdroj: Nový Čas)

POPRAD - Hoci je letná sezóna vo Vysokých Tatrách v plnom prúde a ortuť v teplomere stúpa nad 20 stupňov Celzia, v Mengusovskej doline pri Chate pod Rysmi je ešte stále kopec snehu.

A tak si tu tí, ktorým chýbajú zimné radovánky, prídu na svoje. Zalyžovať si či postaviť snehuliaka tu nie je žiadny problém.

Chata pod Rysmi leží v nadmorskej výške 2 250 m n. m. a je najvyššie položenou chatou vo Vysokých Tatrách. Sneh sa tu na niektorých miestach drží po celý rok. Na radosť turistov, ktorí zdolávajú frekventovaný turistický chodník popri chate smerom na vrchol Rysov, je ho dokonca dosť na to, aby si tu človek zalyžoval. Pred pár dňami sa tu zas niekoľko nadšencov „osviežovalo“ tým, že stavali snehuliakov.

Výsledkom sú snežní strážcovia chaty, ktorí nezažmúria oko vo dne v noci. Strážcov-snehuliakov si tam z recesie postavil tamojší chatár Viktor Beránek (55) s kamarátmi aj náhodnými turistami.

Pri stavaní sa poriadne zapotili. Sneh je v tomto období už starý, tvrdý a zle sa formuje. Na pomoc im tak musela prísť ľahká technika v podobe ručnej píly, skrutkovača či lopaty.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu