Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mala len tri roky, keď ju uniesli džihádisti z Daeš: VIDEO dojímavého návratu domov

Christina sa víta s mamou
Christina sa víta s mamou (Zdroj: youtube/ibtimes uk)

MOSUL - Mladá Iračanka Christina Abadaová mala len tri roky, keď ju uniesli členovia militantnej organizácie Daeš. Po troch rokoch v zajatí sa znova ocitla vo svojej kresťanskej rodine. Tá môže hovoriť o obrovskom šťastí, že sa ich dcéru podarilo zachrániť.

Momentálna situácia v Iraku, ktorý okupujú militanti z Daeš, sa stala strojcom mnohých emotívnych príbehov. A tie najsilnejšie a najemotívnejšie sa takmer vždy týkajú nevinných a bezbranných ľudí. Aj Christina patrí k tým, ktorí prežili skutočne veľmi ťažkú životnú situáciu.

V zničenom Mosule sa stále vraždí, o život prišlo viac ako 150 civilistov

Pri útokoch teroristov na mestá Mosul a Qaraqosh boli irackí kresťania nútení absolvovať isté "lekárske prehliadky". Christina ich spolu s mamou pred rokmi podstúpila tiež. Matka počas prehliadky videla svoju dcéru naposledy, keď jeden z džihádistov zobral žene dievčatko z rúk a odišiel. Postihnutá  rodina až do dnešných dní pevne verila, že svoju dcéru ešte niekedy uvidia. 

Po troch rokoch od únosu sa irackým bezpečnostným silám podarilo teraz šesťročnú Christinu zachrániť. Dievčatko bolo bezpečne vrátené rodine, ktorá sa medzitým ocitla v utečeneckom tábore neďaleko tureckého mesta Erbil. Pre Fox News to potvrdila Juliana Taimoonrazy, prezidentka organizácie s názvom Iracká kresťanská rada pre pomoc (ICRC).

"Úspešná záchrana Christiny obnovila nádej pre všetkých ľudí, ktorí trpia za to, že sú kresťanmi," vyhlásila Juliana. 

Viac o téme: IrakúnosDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu