Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zásadná chyba, ktorú robí väčšina z nás pri sušení bielizne: TÝMTO ohrozujete svoje zdravie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

CANBERRA - Problémy so sušením vlhkej bielizne po praní má väčšina z nás. Nie každý byt má balkón a mnohí nemôžu bielizeň sušiť ani vonku na dvore. Odborníci tvrdia, že je len jeden správny spôsob, ako sušiť bielizeň tak, aby nevznikalo zvýšené zdravotné riziko.

Najmä v zimnom období môže byť sušenie mokrého oblečenia komplikované. Niektorí ho zvyknú ukladať na sušič vo vnútri izby, iní na rozohriaty radiátor. Odborníci sú však toho názoru, že môžu takéto spôsoby predstavovať zdravotné riziká.

Slovensko je zamorené zlým vzduchom! Pozrite si MAPU najhorších oblastí na život!

Enviromentalista Nick Osborne z austrálskej University of NSW tvrdí, že sušenie mokrej bielizne v bytoch môže prispieť k rastu plesní a množeniu roztočov, čo nie sú práve najlepšie zdravotné výhry, ak sa chceme vyhnúť problémom s dýchaním. Takéto životné prostredie môže zhoršovať astmu či alergické reakcie. Prach a spóry plesní by nemali byť súčasťou bývania.

Zásadná chyba, ktorú robí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

V kombinácii s nedostatočným vetraním priestoru si naozaj koledujete o problémy. Odborníci radia nezabúdať na dostatočné vetranie aj pri varení alebo po použití sprchy, keď sa v miestnosti nahromadí množstvo pary. Najzdravšie je sušiť mokré veci vonku na čerstvom vzduchu, zhodujú sa odborníci. 

Viac o téme: DomácnosťSušenie mokrej bielizne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu