Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sudca odrovnal obeť znásilnenia: OTÁZKA, ktorú žene položil, šokovala celú krajinu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

CALGARY - Kanadský sudca, ktorý pred časom šokoval verejnosť svojím vyhlásením voči obeti sexuálneho zneužívania, dal výpoveď. Odporučili mu to nadriadení práve kvôli jeho neobjektívnosti počas rozhodovania o osude údajného násilníka.

Robin Camp v roku 2014 rozhodoval v prípade Alexandera Wagara, ktorý bol obvinený zo znásilnenia. Zo súdnych dokumentov vyplýva, že obete sexuálneho trestného činu sa vtedy opýtal, "prečo jednoducho nedržala nohy spolu". Okrem toho ženu opakovane počas pojednávania nazýval namiesto obete "obžalovanou" a povedal jej, že "bolesť a sex niekedy idú ruka v ruke". 

Sudca odrovnal obeť znásilnenia:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Vyhlásenia sudcu, ktorý bol očividne naklonený strane obžalovaného, šokovali v tom čase celú Kanadu. Camp sa za ne neskôr ospravedlnil. Wagara napriek tomu uznal nevinným. Odvolací súd minulý mesiac nariadil vo veci nové pojednávanie, aj tentokrát bol však Wagar oslobodený.

Celé detstvo prežila ako sexuálna otrokyňa: SPOVEĎ ženy (29), ktorú predali jej najbližší 

V tejto súvislosti kanadská súdna rada vyhlásila, že Kanaďania od sudcov očakávajú, že poznajú právo, sú empatickí a schopní rozpoznať, kedy im ich osobné postoje bránia v spravodlivom rozhodovaní. Campovi preto odporučila, aby sa vzdal svojho postu ako federálny sudca. To minulý piatok aj urobil. 

Viac o téme: KanadaSudcaZnásilnenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu