Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Lekárka odmietla vyšetriť dievčatko (†5), lebo meškalo päť minút: Ešte v ten deň zomrelo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

NEWPORT - Päťročné dievčatko zomrelo po tom, ako ho odmietla ošetriť lekárka na pohotovosti, pretože meškalo pár minút na vyšetrenie. Rodina je zhrozená z prístupu zdravotníčky a ešte horšie na celej veci je to, že úrady ju prakticky za to vôbec nepotrestali.

Ellie May Clarková koncom januára ešte v roku 2015 utrpela v škôlke astmatický záchvat. Jej matka s ňou mala prísť na vyšetrenie na kliniku Grange Clinic v meste Newport k lekárke Joanne Rowovej o piatej hodine popoludní. Štyri minúty ale meškali, na základe čoho doktorka povedala recepčnej: "Nie, už ju nevezmem, mešká", napriek tomu, že poznala jej zdravotný stav. 

Klinika Grange v južnom Walese
Zobraziť galériu (2)
Klinika Grange v južnom Walese  (Zdroj: Facebook)

O pol jedenástej večer, keď išla Shanice skontrolovať dcérku do izby, zistila, že nedýcha. Dievčatko bolo okamžite prevezené do nemocnice Royal Gwent Hospital, no tam krátko nato zomrelo. 

Úrady začali Rowovú vyšetrovať, no napriek tomu tá ordinuje v rodnom južnom Walese, hoci už v inom zariadení, doteraz. V dôvernej vyšetrovacej správe, ktorej výsledky zverejnil denník Mail On Sunday, sa uvádza, že za smrť Ellie je priamo zodpovedná Rowová, pretože ju odmietla vyšetriť. Stalo sa tak bez toho, aby sa zaujímala o zdravotný stav malej pacientky. Rowová na svoju obranu uviedla, že v ambulancii mala práve pacienta, no systém na vedenie pacientov ukázal, že klamala. 

Matka zverejnila hrozivé FOTO umierajúcej dcéry (†23) po tom, ako ju lekári zle diagnostikovali

Lekárka bola bezprostredne po incidente suspendovaná na šesť mesiacov, pričom dostávala plnú výplatu, a dostala písomné varovanie. To je trest za to, že zavinila smrť nevinného dievčatka. "Doktorka Rowová sa nám nikdy neospravednila. Obišla doslova len s fackou, napriek tomu, že jej posadnutosť presným časom stála naše krásne dievčatko život. Úrady jej dovolili pokračovať vo svojom živote, akoby sa nič nestalo. Dovolili jej na to celé zabudnúť, no my doteraz prežívame neskutočnú bolesť," vyhlásila Elliena stará mama Brandi. 

Viac o téme: SmrťWalesPochybenie lekára
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu