Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Žena našla stratený mobil a bola zdesená: O pôvodnej majiteľke sa dozvedela až príliš veľa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

ATLANTA - Bežné bezpečnostné opatrenia v mobilnom telefóne vám nemusia ochrániť súkromné údaje. Presvedčila sa o tom žena, ktorá našla stratený Iphone. Napriek tomu, že bola obrazovka mobilu zamknutá, bez problémov sa dostala k informáciám o pôvodnej majiteľke.

Nálezkyňa na Twitter zavesila varovanie, že osobné údaje majiteľov mobilných telefónov nemusia byť v prípade straty telefónu vôbec chránené. Cudzí ľudia sa k nim totiž môžu dostať podobne, ako ona získala informácie o pôvodnej majiteľke z uzamknutého Iphonu.

Na Google Maps hľadal, kde má vyzdvihnúť kamarátku: Pozrel na FOTO a zostal v nemom úžase

Majiteľku strateného telefónu sa žena rozhodla vypátrať, čo vôbec nebolo zložité. Do systému Iphonu sa vôbec nemusela hackersky „nabúravať“. Jediné, čo potrebovala, bol zaktívnenie Siri, teda hlasových povelov. Hlasový program jej potom jednoducho odpovedal na otázky, ktoré zadávala.

Umelá inteligencia zlyhala

Mohla sa dozvedieť nielen meno, adresu, ale aj vek majiteľky, prípadne aj to, kde zaparkovala svoje auto. Cez Siri sa napríklad spýtala, na koho sa má obrátiť a mohla si poprezerať posledné volané čísla majiteľky telefónu. Najhoršie na tom je, že mladá žena sa k citlivým informáciám o majiteľke dostala napriek uzamknutej obrazovke mobilu.

„Je hrozné vedieť, že sa o mne môže ktokoľvek dozvedieť všetky informácie z mobilného telefónu, ktorý som pred piatimi minútami zabudla na verejných toaletách,“ vžila sa do roly majiteľky Iphonu. „Povedala som to tej dievčine a bola šokovaná,“ dodala nálezkyňa, ktorá majiteľke poradila, aby si v telefóne zmenila nastavenia Siri.

...

Viac o téme: MobilIphoneSiri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu