Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Syn položil mame jedinú otázku a jeho svet sa zrútil: Bol to najhorší deň môjho života

Joey s mamou, ktorá ho nespoznávala.
Joey s mamou, ktorá ho nespoznávala. (Zdroj: Youtube/Joe Joe)

HALIFAX - Joey si od vlastnej matky vypočul slová, s ktorými nechce mať skúsenosť žiadne dieťa. Jeho dni strávené s mamou prebiehali celkom dobre, kým jej nepoložil osudnú otázku. O svoju bolesť z nepríjemnej diagnózy sa rozhodol podeliť s celým svetom.

Podľa Joeya by mali aj ostatní ľudia vedieť, čím prechádzajú pacienti s demenciou a ich najbližší. Týždeň syna strávený s jeho demenciou postihnutou mamou nakrúcala kamera. Na konci nakrúcania sa Joey zúfalo rozplakal: „Bol to najhorší deň môjho života.“

Nie všetko je stratené: Táto zákerná choroba rozvíja u pacientov nečakané schopnosti​

Na deň, keď sa Joey dozvedel, že ho vlastná mama nespoznáva, nikdy nezabudne. Keď vzal syn svoju mamu v ten osudný deň do kaviarne v nákupnom centre, spýtal sa jej, či pozná jeho mamu. Nepoznala. Nevedela si spomenúť ani na meno svojho manžela, až sa jej spýtal, či spoznáva jeho. Po vyčerpávajúcich otázkach Joey mame prezradil, že je jej syn. Po chvíli sa Molly pamäť zase vrátila a synovi povedala, že ho veľmi miluje. Odkedy lekári 65-ročnej Molly diagnostikovali demenciu, nemôže sa sama kúpať alebo užívať lieky a musí jej pomáhať opatrovateľka. Situácia je náročná aj pre syna a celú rodinu, ktorá sa s diagnózou Molly musí naučiť žiť.

Viac o téme: Demencia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu