Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zimná dovolenka v pekle: Pár si chcel oddýchnuť na Kanárskych ostrovoch, mal veľkú smolu

Sheila a Paul Smithovci Zobraziť galériu (2)
Sheila a Paul Smithovci (Zdroj: FB)

LONDÝN - Dnes už nie je ničím výnimočným, ak sa chce niekto aj v zime pekne opáliť na slnečných plážach. Stačí si vybrať dovolenkový pobyt a vyraziť z chladného európskeho počasia do prívetivejšej klímy. To bol aj prípad britského páru, ktorý mal v pláne oslavovať narodeniny na Lanzarote, jednom z Kanárskych ostrovov. Bohužiaľ, epidémia mu spravila z výletu peklo a teraz od cestovnej kancelárie požaduje náhradu škody. Dvojica je presvedčená o tom, že ich o chorobe, ktorá prepukla v hoteli, mali vopred informovať.

Svadba v Grécku sa zmenila na totálne peklo: Hromadná nákaza z hotelového bazéna!

Sheila (57) a Paul (57) Smithovci z Wrexhamu si zaplatili od 13. do 20. decembra minulého roka pobyt v hodnote tisíc libier (cca 1160 eur) v rezorte Sensimar Natura Palace v Playa Blanca na Lanzarote, kde túžili spolu osláviť narodeniny. Bohužiaľ, len dva dni po príchode dostal muž neznesiteľné žalúdočné kŕče, po ktorých nasledovalo zvracanie a hnačka.

Pripútaný na lôžko a schopný piť len vodu si vôbec nemohol užívať žiadne z vymoženosti štvorhviezdičkového ubytovacieho zariadenia a ocitol sa v starostlivosti svojej manželky, bývalej zdravotnej sestry. Tá pre portál thesun.co.uk uviedla, že pred dvomi rokmi strávili v tomto stredisku krásne chvíle, ale choroba pokazila všetky ich spomienky. Už nikdy viac nechcú využiť služby cestovnej kancelárie, ktorá im dovolenku sprostredkovala.

Pravidelné chodievanie na veľkú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Sheila tvrdí, že neboli zďaleka jediní, ktorí mali problémy, ale že chorý bol celý rad hostí. "Videli sme lekára, ako chodí k iným hosťom a dokonca sme počuli turistov v priľahlých miestnostiach zvracať. Okamžite som nahlásila Paulovo ochorenie na recepcii aj zástupcovi cestovky, ale bolo mi povedané, že upratovačky nosia rukavice a prijali všetky hygienické opatrenia na oddelenie infikovanej bielizne, atď," vysvetlila Sheila, ktorá však na vlastné oči videla, ako upratovačka prišla bez rukavíc a bielizeň dala na kopu s ostatnou.

Dôchodkyňa je presvedčená, že cestovka mala upozorniť hostí na to, že v stredisku ešte pred ich príchodom prepukla choroba. Zástupca kancelárie sa ale vyhováral, že zodpovednosť leží na rezorte a nie na nich. Rovnako tak nevarovali o probléme ani ďalších dovolenkárov, ktorí tu chceli stráviť vianočné prázdniny. Podľa Sheily sa rezort dopustil viacerých hygienických prešľapov.

Podobné žalúdočné ťažkosti mali viacerí zákazníci, ktorí boli v decembri ubytovaní v spomínanom zariadení, a tak sa chcú aktivizovať a spoločne podať žiadosť o náhradu škody. Cestovná kancelária uviedla, že ich nepríjemné zážitky rodín mrzia. O prípadoch ochorenia sú informovaní a pozorne sledujú vývoj situácie. So zákazníkmi sú v kontakte a strediská kontrolujú, aby boli v súlade so štandardmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu