Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Francúzskeho Spidermana vykázali z Číny

Pavúčí muž Alain Robert pokoril najvyššiu budovu Číny Jin Mao Tower v Šanghaji, za čo ho nemilosrdne vyhostili z krajiny. Zobraziť galériu (7)
Pavúčí muž Alain Robert pokoril najvyššiu budovu Číny Jin Mao Tower v Šanghaji, za čo ho nemilosrdne vyhostili z krajiny.

BRATISLAVA - Nebojácneho francúzskeho lezca Alaina Roberta vykázali v utorok z Číny po piatich dňoch strávených vo väzení za to, že nelegálne vyliezol na najvyššiu budovu v krajine.

Francúzskeho Spidermana zatkli vo štvrtok 31. mája potom, čo sa vyštveral a zišiel zo 430-metrovej budovy Jin Mao Tower v Šanghaji. Roberta posadili na let spoločnosti Air France, ktorý opúšťal Šanghaj o 11:20 miestneho času.

Výstup, ktorý neschválili čínske úrady, kompletne zastavil premávku v meste a zaujal zástupy divákov neďaleko 88-poschodovej budovy. Štyridsaťštyriročný mestský lezec počas svojej lezeckej kariéry zdolal vyše 70 mrakodrapov a výškových budov po celom svete, vrátane najpopulárnejších monumentov na svete - Petronasove veže v Malajzii, Eiffelovu vežu, most Harbour v Sydney alebo hladkú sklenenú stenu Sears veže v Chicagu, ktorá sa mu podľa vlastných slov páčila zo všetkých najviac. V apríli tohto roku zdolal aj obrátenú pyramídu bratislavskej budovy Slovenského rozhlasu.

Alain Robert sa v súčasnosti živí lezením budov na propagovanie akcií, spoločností alebo filmov. Robí aj charitatívne výstupy a motivačné prednášky o tom, ako prekonávať prekážky a ako si splniť svoje najdivokejšie sny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu