Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Žena si kúpila nový iPhone a zažila šok, keď hľadala číslo na mamu

Sophie má teraz čísla na celebrity Zobraziť galériu (3)
Sophie má teraz čísla na celebrity (Zdroj: profimedia.sk)

BIRMINGHAM - Predstavte si, že sa jedného dňa zobudíte a v telefóne máte číslo na svoju obľúbenú celebritu. Mladá žena z Veľkej Británie skončila nie s jedným, ale s celým zoznamom čísel slávnych ľudí po tom, ako si kúpila nový mobil.

Sophie Highfieldová si telefón kúpila od telekomunikačného operátora Three Mobile. Uložila si do neho len čísla na svoju rodinu a priateľov. Po niekoľkých mesiacoch, keď vyhľadávala číslo svojej mamy a vyťukala na telefóne písmeno "M", zistila, že má uložených desiatkych čísel na ďalšie mamy. Skúsila to aj s inými písmenami a jej šok bol ešte väčší; objavila totiž kontakty na rôzne celebrity a známe osobnosti vrátane hercov, spevákov, rozhlasových dídžejov či olympijských športovcov. Odrazu mala telefónne čísla na takých ľudí ako speváčka Adele, Emma Bunton zo Spice Girls alebo na módneho guru Goka Wana. 

Žena si kúpila nový
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

Chyba nastala zrejme v dôsledku toho, že v službe iCloud od spoločnosti Apple vyčíňal nejaký technický škriatok. Vďaka nemu sa Sophiin iPhone 5S omylom zosynchronizoval s desiatkami iných.

Žena si kúpila nový
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Ten telefón mal byť nový a nedotknutý. Z nejakého dôvodu som ale skončila s telefónnymi číslami stoviek iných ľudí. Nemám ich uložené v adresári, vyskakujú len vtedy, keď posielam sms správu a vyhľadávam číslo cez rýchlu voľbu. Takto som zadala "A" a vyhodilo mi číslo na Adele," vraví tridsaťjedenročná Britka.

Žena si kúpila nový
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Teraz nevie, čo má robiť. Apple sa ani po mesiaci vyšetrovania nepodarilo zistiť, prečo k tejto chybe prišlo. Jeho zástupcovia len uviedli, že sa to môže stať vtedy, keď mobil kúpite z druhej ruky. To ale nie je Highfieldovej prípad, preto je celá vec o to záhadnejšia. 

Viac o téme: MobilIphoneIcloud
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu