Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Lekár pred 30 rokmi odrodil v Debrecíne štvorčatá: FOTO Teraz jednému z nich oznámil neuveriteľnú správu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: dehir.hu)

BUDAPEŠŤ - Zdravé štvorčatá - tri dievčatá a jeden chlapček - sa vo štvrtok narodili na Debrecínskej univerzitnej klinike, informoval dnes maďarský regionálny spravodajský server dehir.hu.

Zaujímavosťou prípadu je, že 30-ročný otec pochádza tiež zo štvorčiat a aj on má tri sestry. Gynekológ Róbert Póka, ktorý viedol štvrtkový pôrod, asistoval pred 30 rokmi aj pri narodení otca Istvána Bodu. Podľa lekárov sa Boglárka, Flóra, Jázmin a István narodili v 34. týždni tehotenstva s hmotnosťou od 1500 do 1900 gramov.

Lekár pred 30 rokmi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: dehir.hu)

Keď sa to šťastný otecko dozvedel, najprv ani neveril, že sa stane otcom štvorčiat. "Na začiatku roku 2016 sme sa rozhodli, že sa pokúsime o bábätko. Keď sme sa to dozvedeli, najprv som tomu vôbec neveril, ani na druhýkrát, ale potom ma ubezpečili, že to tak naozaj je. Poviem vám, skutočne som sa veľmi tešil, samozrejme, dúfali sme, že budú detičky zdravé. Tak sa zdá, že sa to aj splnilo," povedal Boda pre Debrecínsku televíziu.

István Boda s lekárom, ktorý odrodil jeho aj jeho deti.
Zobraziť galériu (4)
István Boda s lekárom, ktorý odrodil jeho aj jeho deti.  (Zdroj: dehir.hu)

Bábätká sú úplne v poriadku a na Štedrý deň už budú doma. V poriadku je aj ich 30-ročná matka, ktorá 11 týždňov ležala na klinike. Pár predtým nemal žiadne dieťa. V Maďarsku sa ročne narodí v priemere 90.000 detí, štvorčatá prídu na svet raz za štyri až päť rokov a na každých približne štyristo- až pätstotisíc pôrodov pripadajú jedny štvorčatá. Na dvojčatá, trojčatá či štvorčatá, je väčšia pravdepodobnosť vtedy, ak je matka umelo oplodnená, tento pár je však výnimkou a dokonca prišli detičky na svet prirodzenou cestou.

Lekár pred 30 rokmi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: dehir.hu)

Viac o téme: ŠtvorčatáMaďarskoDebrecín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu