Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Kuriózny objav na Aljaške: Nečakaná smrť dvoch rivalov zakonzervovaná 20 cm pod ľadom

Zatiaľ trčia spod ľadu a snehu iba parohy.
Zatiaľ trčia spod ľadu a snehu iba parohy. (Zdroj: SITA/AP)

ANCHORAGE - Dvoch losov zakliesnených do seba parohmi a zamrznutých v ľade objavili neďaleko odľahlej dediny Unalakleet na západnom pobreží Aljašky. O kurióznom náleze informoval denník The Washington Post.

Z ľadu sa vynára arktická Atlantída: Tajná časovaná bomba USA, ktorá mala zostať navždy ukrytá

Najprv si učiteľ Brad Webster, ktorý ukazoval svojmu priateľovi prírodu v okolí aljašskej dediny, všimol iba jedného losa, neskôr ale zistil, že pod ľadom uviazli dva samce tohto severského párnokopytníka.

Losy sa podľa biológa z miestnej univerzity Krisa Hundertmarka zrejme pri boji o samicu zasekli parohmi jeden do druhého, následne spadli na bok do rieky a utopili sa. Ich telá potom pokryla dvadsaťcentimetrová vrstva ľadu. Podľa Webstera ale jeden z losov zomrel zrejme už počas boja a následne druhého stiahol so sebou do vody.

Nie je celkom výnimočné, že sa do seba losy počas bojov v ruji zakliesnia, uviedol Hundertmark. Títo dvaja samci ale podľa neho mali šťastie v nešťastí. Smrť totiž prišla oveľa rýchlejšie, "než keby sa zasekli niekde v lese a pomaly tam umierali od hladu".

Trvalo to niekoľko hodín, než sa podarilo dostať zvieratá z ľadu, uviedol Websterov priateľ Jeff Erickson, ktorý vraj časť mäsa uhynutých losov použil ako žrádlo pre psa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu