Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Milovníci selfie sa v Austrálii fotia s ľudožravým predátorom: "Smrť" číha len milimeter od nich

Nebezpečný zážitok.
Nebezpečný zážitok. (Zdroj: mediadrumworld.com)

PORT LINCOLN - Hlava v potápačských okuliaroch a kúsok za ňou vycerené zuby žraloka bieleho. Tak vyzerajú fotografie, ktorými sa chvália turisti, ktorí navštívili austrálske mesto Port Lincoln. Miestna spoločnosť ponúka záujemcom možnosť potopiť sa v drôtenej klietke a zaplávať si v bezprostrednej blízkosti žralokov. Na pamiatku si niektorí šťastlivci môžu odniesť selfie s obávaným morským predátorom, píše web news.com.au.

Potápač takmer nakrútil vlastnú smrť: VIDEO úteku z čeľustí veľkého bieleho žraloka

"Vidíte našich hostí aj zamestnancov, ako sa fotia s veľkým bielym žralokom," opísala fotografie Nicol Wrightová, marketingová manažérka spoločnosti. "Je veľmi ťažké takú fotku urobiť. Oveľa ťažšie, ako sa môže zdať. Ale keď sa to podarí, tak je to veľmi dobrá snímka," uviedla.

Záujemcovia o žraločiu selfie sa zoberú na palubu lode, s ktorou doplávajú na miesto, kam posádka láka žraloky na návnadu. S potápačským vybavením sa potom ponoria do mora. Pred čeľusťami odvážlivcov chráni železná klietka.

V relatívnom bezpečí sa potom ľudia fotia vo chvíli, kedy sa blížia žraloky. Niekedy sú ich hlavy vzdialené na dosah ruky, aj bližšie. Na niektorých fotografiách sa dokonca zdá, ako keby potápač vystrčil hlavu mimo klietku.

Wrightová dodala, že rovnako dobre ako podvodné fotoaparáty fungujú aj GoPro kamery. Verejne dostupné videá dokazujú, že ponor za žralokmi môže byť skutočne desivý zážitok. Klietka s ľuďmi v zvieratách budí zvedavosť a často do nej vrážajú a snažia sa dostať dovnútra. O to prekvapivejšie je, že žraločie selfie si zaobstarávajú aj deti.

Organizátori výprav za žralokmi však na svojom webe potenciálnych zákazníkov upokojujú. "Máme za sebou 25 rokov skúseností. S nami ste v dobrých rukách."

Viac o téme: ŽralokSelfie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu