Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Prostitútky, ktoré pracujú v červenej uličke, prehovorili o svojich otrasných skúsenostiach

Sammi Jo otvorene o svojej závislosti Zobraziť galériu (3)
Sammi Jo otvorene o svojej závislosti (Zdroj: youtube/bbc three)

LEEDS - Sexuálne pracovníčky pôsobiace v anglickom meste Leeds otvorene prehovorili o tom, čo každý deň zažívajú na ulici, ktorá ich živí. Neprifarbené spovede ľahkých žien miestami vyrážajú dych. Väčšina z nich priznala, že sa z ulice pravdepodobne nikdy nedostane.

Dokument Sex, Drogy a Vraždy: Život v červenej zóne odhaľuje život prostitútok vo štvrti Holbeck v meste Leeds, ktoré sa pohybujú na hrane, len aby uspokojili svoju závislosť. Viaceré z nich pre BBC prehovorili o svojich skúsenostiach s najstarším remeslom na svete. 

Sammi Jo napríklad prezradila, že za heroín a crack, denne minie až 120 libier. V detstve bola zneužívaná a nakoniec odobratá rodičom, čo v konečnom dôsledku uľahčilo jej "prechod" na ulicu a predaj vlastného tela. Kedysi mala priateľa, no fyzicky ju týral, tak od neho utiekla. "Ostala už zo mňa iba taká telesná schránka, ktorú utýrali takmer na smrť," smutne skonštatovala Sammi, ktorej sestra Stacey kráča po rovnakých chodníčkoch ako ona. 

Mohlo by vás zaujať: 
19 naozajstných fotiek z ruských zoznamiek: Čakajte mláky, záchody aj smeti

Prostitútky, ktoré pracujú v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/bbc three)

Dodala, že prostitúcia jej už lezie hore krkom a chcela by s tým prestať. Takto odhodlaná už raz vraj bola, lenže krátko po tom, ako ju pustili z väzenia, bola znásilnená, a to jej snahu na dlhý čas pribrzdilo. "Opäť som sa vrátila tam, kde som bola - na dno. Mnohí ľudia, keď ich znásilnia, nezačnú drogovať, no ja som to urobila. Bolo to najľahšie riešenie - drogy a alkohol."

Prostitútky, ktoré pracujú v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/bbc three)

Kayleigh sa v štvrti Holbeck predáva už dvanásť rokov. Je znechutená sama zo seba, no akosi sa od tohto spôsobu obživy stále nedokáže odtrhnúť. Spomína, ako sa raz vrátila od klienta domov a začala si drhnúť kožu bielidlom, pretože si pripadala špinavá. Aj Kayleigh, niekdajšia nádejná atlétka, droguje. Začala s tým po tom, ako jej kamarátka pichla prvýkrát drogu, keď mala šestnásť rokov. Rodičia nechápali, ako sa mohla stať závislou. "Môj otec absolútne zúril. Donútil ma uvariť si dávku a vzápätí si ju pichnúť priamo pred ním, aby videl, o čom to všetko je. Mama sa pri pohľade na mňa rozplakala. Vraj som vyzerala ako krehká, zlomená, stará žena." 

Prostitútky, ktoré pracujú v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/bbc three)

Rodina pri Kayleigh stála v tých najhorších časoch. Pomáhali jej, keď sa chcela zbaviť drogovej závislosti. Brat jej pridržiaval vlasy, keď zvracala, rodičia sedeli vo dne v noci pri jej posteli. Už keď sa zdalo, že je dievčina z najhoršieho vonku, ukradla bratovi jeho počítačové hry a predala ich, aby mala na drogy. Ďalej to už bola známa rutina. Heroín, sex za peniaze a potom zase heroín, aby zabudla na to, ako sa živí. "Je to jednoducho začarovaný kruh," poznamenala matka troch detí, ktoré vychováva ich babka. 

Prostitútky prehovorili o tom, aké je to zarábať si sexom: Ľutujem, že som s tým vôbec začala

Dokument ďalej pojednáva o nebezpečenstvách, ktorým musia prostitútky vzhľadom na svoje povolanie čeliť. Vlani v decembri bola napríklad v Leedsi okradnutá a zavraždená poľská prostitútka Daria Pionkova. Jej vrah, Lewis Pierre, ktorý pracoval ako vodič dodávky, bol odsúdený na 22 rokov. "Mám strach každý jeden deň. Som si vedomá toho, že prostitúciou riskujem svoj život. Je to ako ruská ruleta, no heroínu sa nedokážem vzdať," dodala Kayleigh. 

V Holbecku každú noc - od siedmej hodiny večer do siedmej rána - pôsobí asi tridsať prostitútok. Odkedy radnica prostitúciu v tejto časti mesta zlegalizovala, počet prostitútok značne narástol. 

Viac o téme: DrogyProstitútkaProstitúciaLeeds
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu