Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hanebné VIDEO, vodič úmyselne zrazil dvoch chodcov: Jeho dôvody vás poriadne vytočia

Mohammad Abdullah pri úmyselnom zrazení dvoch mužov Zobraziť galériu (6)
Mohammad Abdullah pri úmyselnom zrazení dvoch mužov (Zdroj: YouTube)

GRIMSBY - Zámerne zrazil dvoch chodcov. Bol pri tom natočený na kamery a teraz si vypočul rozhodnutie súdu o svojej najbližšej budúcnosti. Miesto jeho pobytu sa na pár rokov zmení na väzenskú celu. Sudca vyriekol verdikt.

Tridsaťročný Mohammad Abdullah v apríli tohto roku z neznámych dôvodov zrazil dvoch ľudí. Mark Thompson a jeho strýko, Kevin Morson utrpeli ťažké zranenia po tom, čo boli zrazení na ulici v časti Scunthorpe.

Hanebné VIDEO, vodič úmyselne
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube)

Mark a Kevin sa v dobrej nálade presne 14. apríla  v skorých ranných hodinách prechádzali prázdnou ulicou. Na videu, ktoré zachytáva celý priebeh incidentu, je presne vidieť úmysel Abdullahovho konania. Po tom, ako muži prechádzali cez cestu, svoje auto nasmeroval presne na nich. Prokurátor Jeremy Evans situáciu objasňoval: "Nešlo o nič viac, ako o malé nedorozumenie. Iba mužom dal najavo, že sa prechádzajú po ceste a nie po priechode. Chcel ich svojím vozidlom varovať."

Hanebné VIDEO, vodič úmyselne
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube)

Následne nato nastala výmena názorov medzi vodičom a dvomi mužmi. To Abdullaha tak nahnevalo, až sa znížil na nasledovné konanie. Zacúval svoje auto a nasmeroval ho priamo na Marka a Kevina, pridal plyn a bez akéhokoľvek zaváhania do nich narazil. Jeden z mužov preletel cez kapotu a strechu auta, zatiaľ čo druhý bol zasiahnutý rohom vozidla. Abdullah z miesta činu okamžite odišiel. Obaja muži utrpeli zlomeniny nôh.

Hanebné VIDEO, vodič úmyselne
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube)

Priebeh súdneho konania

Na súde sa začiatkom tohto týždňa, vodič po vzhliadnutí záberov videa ku všetkému priznal. Prokurátor Evans objasnil súdu zranenia obetí a ich momentálny stav: "Obaja muži utrpeli zlomeniny, ktoré sa doteraz neuzdravili a ich prognóza je neistá."

Abdullah počas súdu  niekoľkokrát sklonil hlavu smerom k zemi. Občas prejavil ľútosť a počas svojho vypočúvania si vyžiadal pohár vody. Robert Salis, ktorý vinníka obhajoval, hlásal, že jeho klient v čase incidentu nevedel, čo koná. "Neprial by to nikomu. Želal by si vrátiť čas," povedal v mene svojho klienta Salis. "Som znechutený, zahanbený a rozpačitý," pokračoval v jeho slovách obhajca.

Hanebné VIDEO, vodič úmyselne
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube)

Sudca Peter Kelson QC sa pri vyrieknutí rozsudku smerom k obvinenému Abdullahovi vyjadril: "Išlo o hrozný čin. Bol to jediný nesprávny krok." Potom vyhodnotil jeho doterajší život a to, čo ho teraz pre jedno pošmyknutie čaká. "Žili ste slušne, rešpektovali ste zákon, žili ste v usporiadanej rodine. Iba 15 sekúnd stačilo, aby ste spáchali takúto hroznú vec. A to len kvôli zlej nálade," zhodnotil sudca. "Je mi známe, že ste zničený z toho, čo sa stalo. Bojujete s výčitkami svedomia. Videl som Vás, ako pri počúvaní zdravotných následkov svojich obetí sedíte so slzami v očiach," dodal sudca.

Hanebné VIDEO, vodič úmyselne
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: YouTube)

"Išlo o obzvlášť závažný incident, ktorý obetiam spôsobil život meniace zranenia. Dúfajme, že vedomosť, že je človek, ktorý im spôsobil tieto problémy za mrežami, im pomôže nechať vec za sebou a pokračovať životom ďalej," vyjadril sa detektív seržant Dhar Chatha z polície v Humberside. Abdullaha trest nakoniec vyšiel na šesť rokov za mrežami a zákaz viezť motorové vozidlo po dobu ôsmich rokov. 

Viac o téme: VozidloRozhodnutieObeteZrážkaVäzenieSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu