Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Celý svet si všimol na princovi Georgeovi jednu vec: Prečo stále nosí kraťasy? My to vieme

George a jeho kraťasy Zobraziť galériu (4)
George a jeho kraťasy (Zdroj: SITA/AP)

LONDÝN - Malý britský princ George je zrejme odsúdený na večné nosenie krátkych nohavíc, či je leto alebo zima. Existuje nejaké vysvetlenie pre tento módny výstrelok? Existuje a je celkom prozaické.

George má ešte len tri roky, no je bezpochyby najvplyvnejším chlapčekom svojej generácie. Každé jeho vystúpenie na verejnosti sa stáva pozoruhodnou udalosťou, a tak aj princovo oblečenie sa ocitá pod drobnohľadom médií, ktorým nemohlo uniknúť, že blonďáčik nosí vždy a všade kraťasy. 

Celý svet si všimol
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP)

Celý svet si všimol
 (Zdroj: SITA/AP)

Kráľovská rodinka zažila najšťastnejší moment: Prvé slovo zlatučkej Charlotte a mama to nebola!

"Obliekať takto dieťa je veľmi anglické. Nohavice sú vyhradené starším chlapcom a mužom, zatiaľ čo kráťasy sú spoločenským príznakom pre chlapčekov. Hoci sa počasie mení, má sa za to, že chlapček v nohaviciach ako kdesi na predmestí by bol považovaný za známku zlého pôvodu. Žiadny šľachtic hodný svojho mena, nieto člen kráľovskej rodiny, po ničom takom netúži, Ani vojvodkyňa z Cambridge," vysvetlil odborník na etiketu William Hanson z britského vydania časopisu Harper Bazaar. 

Celý svet si všimol
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Georgeovi rodičia Kate a William teda rešpektujú tradíciu. Sám princ William a jeho brat Harry tiež prežili svoje detstvo v kraťasoch, kým nedorástli do dlhých nohavíc, aby ich nosili s patričnou eleganciou. Expert Hanson tvrdí, že pre tento rok je potrebné dosiahnuť vek osem rokov. 

Viac o téme: WilliamKatePrinc george
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu