Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Lesbický pár si dieťa urobil sám: Kamarátove spermie, striekačka a už to išlo

Šťastní rodičia - všetci traja Zobraziť galériu (4)
Šťastní rodičia - všetci traja (Zdroj: Facebook)

BRISBANE - Jade Richardsová a jej priateľka zúfalo túžili po dieťati, ale nemohli si z finančného hľadiska dovoliť umelé oplodnenie. Poprosili tak svojho homosexuálneho kamaráta Jarrada Evansa, či by si od neho nemohli "požičať" spermie. Tým potom naplnili striekačku, ktorá sa bežne používa na oplodnenie koní a pustili sa do série pokusov a omylov.

Lesbický pár z Austrálie, ktorý využil spermie jedného zo svojich najbližších priateľov, porozprával o tom, ako sa mu podarilo otehotnieť za niečo viac ako rok, a to bez pomoci lekárov. Jade (36) a Ann (32) si chceli založiť rodinu prakticky hneď po tom, ako sa spoznali. Boli preto nadšené, keď sa ich kamarát Jarrad (36) ponúkol, že im daruje svoje spermie za účelom umelého oplodnenia. Nemali však peniaze na profesionálnu pomoc, preto sa Jade pokúsila oplodniť sama. 

Jarrad navštevoval priateľky pravidelne každý mesiac, odovzdal im vzorku. Jade potom odišla do spálne a vykonala insemináciu. "Prvé tri pokusy neboli úspešné, tak sme dali hlavy dokopy a pokúsili sa vymyslieť spôsob, ako by to šlo. Napadlo nám, že by to mohlo fungovať so striekačkou, ktorá sa využíva pri oplodňovaní koňov," vysvetlila Ann portálu Daily Mail Australia. 

Lesbický pár si dieťa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Dokopy jej priateľka vyskúšala štrnásť oplodnení, Jade si ale urobila jediný tehotenský test, pretože sa chcela vyhnúť prípadnému sklamaniu. Posledný krát mala zvláštny pocit, že to vyšlo a navyše jej meškala aj menštruácia. Na Nový rok zistila, že je tehotná.

Lesbický pár si dieťa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Dvojici, či skôr trojici, sa nedávno narodil syn Micah, z ktorého sú všetci nadšení. Dohodli sa, že Jarrad bude môcť s rodinou sláviť všetky dôležité životné udalosti ako narodeniny či Vianoce. 

Lesbický pár si dieťa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

"Vopred sme si stanovili jasné pravidlá, takže si nemyslím, že nastane nejaký problém. Jarrad súhlasil s tým, že rodičmi sme my - ja a Ann, a že budeme potrebovať aj nejaký čas len pre seba," poznamenala Jade. Už teraz plánujú dieťa číslo dva, ktoré vynosí Ann, a darcom spermií sa opäť stane Jarrad.   

Viac o téme: AustráliaUmelé oplodnenieTehotenstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu