Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Otrasný príbeh surového násilia: Dievčinu držali manželia zavretú v škatuli dlhých sedem rokov

Colleen Stanová Zobraziť galériu (3)
Colleen Stanová (Zdroj: Foto: Profimedia)

EUGENE - Nepochopiteľný osud postretol len 20-ročnú Colleen Stanovú. Neuveriteľných sedem rokov žila zavretá v truhle. Desivé dni prežila len kvôli svetu, ktorý si vytvorila vo vlastnej mysli. Jej príbeh otriasol verejnosťou a vohnal slzy do očí.

Nočná mora, ktorú nechce zažiť nikto. Colleen takto prežila dlhých sedem rokov. Keď mala dvadsať, stopovala. Zastavil jej manželský pár Cameron a Janice Hookersovi s malým dieťatkom. Stopárke sa pozdávali ľudia, ktorí jej zastavili, boli veľmi milí a dôveryhodní. Nasadla a nechala sa viesť. To sa jej ale, žiaľ, na dlhé roky stalo osudným. Manžel, ktorý šoféroval, po hodine jazdy prudko odbočil na poľnú cestu. Colleen sa vyhrážal nožom. Zviazal jej ruky a zakryl hlavu. 

Cameron Hooker
Zobraziť galériu (3)
Cameron Hooker  (Zdroj: Foto: Profimedia)

Spútanú dievčinu odviezli do svojho domu, kde ju uväznili do drevenej truhlice. Uzamknutú ju tam držali po celé dni a noci. Vyjsť mohla len vo chvíľach, keď bola znásilňovaná a mučená. V zajatí ju manželia takto držali od roku 1977 až do roku 1984, kedy sa jej podarilo z pekla utiecť. K úteku jej dopomohla žena, ktorá stála aj na začiatku jej uväznenia, manželka trýzniteľa Janice Hookersová. 

Smutný príbeh sa dostal do povedomia ako Dievča v škatuli. Colleen sa o svojom utrpení otvorene rozhovorila. "Naučila som sa, že môžem ísť kamkoľvek v mojej mysli. Odtrhla som sa od skutočného sveta a deja. V mysli môžete ísť na príjemné miesta, k ľuďom, ktorých milujete. To vám robí radosť," povedala pre časopis People.   

Otrasný príbeh surového násilia:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Profimedia)

Tvrdý trest

Manželka na súde nakoniec svojho muža usvedčila. Súd jej trest odpustil, za to Cameronovi Hookerovi vymeral trest odňatia slobody na 104 rokov. V priebehu súdnehu pojednávania sa preukázalo, že Colleen trpela štokholmským syndrómom. Ide o stav, keď obete začnú prejavovať súcit a nadobudnú k svojmu väzniteľovi vzťah. Smutný príbeh spracovali tvorcovia do filmovej podoby. Film Dievča v škatuli má v týchto dňoch premiéru v Spojených štátoch amerických.  

Viac o téme: PríbehOregonColleen Stan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu