Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

McDonald's chcel, aby deti žili zdravšie: Svoje doplnky musel stiahnuť, sú z nich popáleniny!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON D. C. - Značka McDonald je jedna z najznámejších firiem ponúkajúcich rýchle občerstvenie. V posledných dňoch čelila nepríjemnému problému, v ktorého dôsledku musela firma stiahnuť a náramky. Deťom totiž spôsobovali zranenia.

McDonald bol prinútení stiahnuť viac ako 32 miliónov hračiek z detského menu Happy Meal, po tom, čo niekoľko rodičov uviedlo, že ich deti utrpeli podráždenie pokožky a popáleniny. Komisia pre bezpečnosť spotrebiteľských výrobkov informovala, že spoločnosť dostala vyše 70 hlásení o incidentoch po to, ako deti nosili náramky, vrátane siedmich hlásení o tom, že im spôsobili pľuzgiere. Ide o náramky STEP - it, ktoré mali slúžiť na podporu a povzbudenie detí v aktívnejšom využití letných prázdnin.

McDonald's chcel, aby deti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Náramky ponúkal reťazec v období medzi 9. až 17. augustom. Firma rozdala asi 3.6 milióna náramkov v Kanade a 29. miliónov náramkov v USA. Po tom ako im prišlo niekoľko sťažností o nebezpečenstve výrobku, vyzvali svojich zákazníkov, aby prišli hračky do, ktorejkoľvek prevádzky vrátiť. Následne dostane každý, kto tento výrobok vráti bezplatnú výmenu hračky, jogurt alebo vrecko nakrájaných jabĺčok.

Pozerajte, čo je táto blondínka schopná zjesť: VIDEO, z ktorého sa vám urobí zle

McDonald's chcel, aby deti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Hovorca firmy McDonald sa vyjadril, že spoločnosť konala okamžite po tom, ako bola upovedomená o probléme. "Nič nie je pre nás dôležitejšie ako bezpečnosť a blaho našich zákazníkov. To je dôvod, prečo sme tak rýchlo konali a zastavili distribúciu škodlivých výrobkov," vyjadril sa hovorca Terri Hickey. "Ospravedlňujeme sa všetkým zákazníkom, ktorým bola spôsobená ujma, aj za všetky nepríjemnosti s tým spojené," dodal. 

Viac o téme: HračkaMcdonalds
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu