Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vedci pátrajú po objasnení záhady: Čo to je? Podivné "monštrum" nájdené v zamrznutej Sibíri

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

MOSKVA - Skupina baníkov narazila na bizarný nález v odľahlých oblastiach Ruska. Niektorí veria, že by to mohol byť buď zaniknutý druh rosomáka alebo novoobjavený druh dinosaura. Vedci dúfajú, že sa im podarí nezvyčajnú záhadu čoskoro rozlúštiť.

Na Sibíri našli 12-tisícročné šteňa: VIDEO Obrovský unikát, takmer nedotknuté čakalo v rieke

Baníci, ktorí ťažia diamanty, našli tvora v zamrznutom piesku v meste Udačnyj v ruskej republike Sacha. Kvôli mrazom, ktoré tú v januári dosahujú priemernú teplotou v rozmedzí od mínus 43,6 do mínus 35,2 stupňov Celzia, je mumifikované zviera takmer dokonale zachované. Neporušené sú aj tesáky a pazúry.

Diamantonosné piesky, v ktorých bolo telo objavené, sa datujú do druhohôr pred 252 až 66 miliónmi rokov. Išlo o vek plazov, v ktorom vládli dinosaury. Múmiu previezli do Jakutska, kde ju budú skúmať vedci.

Nie je to prvýkrát, čo v zamrznutej Sibíri našli záhadného tvora. V marci priniesli médiá správu o psovi, ktorý zomrel pred 12-tisíc rokmi. Prehistorický živočích bol tak dobre zachovaný, že jeho mozog nevykazoval žiadne zmeny.

Hwang Woo-suk, juhokórejsky vedec, ktorý je jedným zo svetových lídrov v oblasti klonovania, bol prítomný pri pitve psa a odobral vzorky, aby zistil, či ich možno zmiešať s DNA jedného z jeho moderných príbuzných a priviesť ho tak späť k životu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu