Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Turisti po 32 rokoch objavili miestnu raritu: VIDEO Voda pod hladinou ukrývala tajomstvo

Legendárny kostolík z Potosí
Legendárny kostolík z Potosí (Zdroj: Twitter, Potosí)

CARACAS - Pred desiatkami rokov zaplavila venezuelské mestečko voda a pod hladinou ukryla aj miestny kostol. Jeho vežička však z vody stále vytŕčala, čím sa stala miestnou raritou. Teraz sa ale stalo niečo, čo do oblasti vracia turistov.

V roku 1984 bolo horské mestečko zaplavené vodou kvôli plánovanej výstavbe priehrady. Spomienkou na existenciu starého mestečka bola len 26 metrov vysoká veža kamenného kostola. Po 32 rokoch sa však stalo niečo nečakané. Krajinu postihlo ukrutné sucho, v dôsledku ktorého sa voda z priehrady vyparila a odhalila všetko, čo ostalo na jej dne.

„Niektoré domy zničili a kostol sa pokúšali strhnúť výbušninami, ale nezrútil sa. Rozhodli sa vtedy, že plochu zaplavia a štruktúru kostola ponechajú tam,“ povedal Herald Castellanos, riaditeľ múzea La Trampa pre médiá. Zaujímavosťou niekdajšieho mestečka Potosí je, že kostol si stále zachováva svoju pôvodnú fasádu, štruktúru a kostolnú vežu. Niektorí obyvatelia sa po rokoch na miesto znova prišli pozrieť, aby im ruiny pripomenuli vyblednuté spomienky. Keď sa do oblasti vráti obdobie dažďov, zvyšky mestečka opäť potopí voda.

Viac o téme: KostolPriehradaTajomstvoRarita Potosí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu