Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Ultrapomalý maratónec dobehol týždeň po štarte

LONDÝN - Maratónsky bežec Greg Billingham, ktorý sa špecializuje na spomalený beh, dokončil v nedeľu známy Londýnsky maratón, týždeň potom, čo sa samotné podujatie začalo. Tridsaťdeväťročný Billingham sa rozhodol, že na 41-kilometrovej trati zabehne každých desať hodín 4,8 kilometra.

Svoje vystúpenie na súťaži podporil i charitatívnou zbierkou pre deti s leukémiou, pretože ako tvrdí, ľudia, ktorí ochorejú na podobne závažné ochorenie musia svoj život výrazne spomaliť. "Najprv sa na vás ľudia dívajú ako na blázna," povedal "bežec", keď po prekročení cieľovej pásky vyzbieral v prepočte zhruba 1,9 milióna korún.

"Ľudia si neboli istí, či nejde iba o vtip." Billingham, ktorý nikdy predtým nebežal maratón, si vytvoril vlastnú ultrapomalú techniku, keď pri tréningu vždy na niekoľko sekúnd striedavo dvíhal nohy. Svoje umenie vraj zdokonaľoval na odľahlom poli, kde sa mohol nepozorovane oddávať spomalenému behu. "Keď som prišiel do Londýna, mal som so sebou desaťlibrovku a spací vak. Čím viac som však bežal, tým som sa zlepšoval. Chýr o mne sa rozšíril po celom Londýne," vyhlásil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu