Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zberatelia z celého sveta sa stretli v Inchebe

Zobraziť galériu (7)

Na bratislavskom výstavisku sa dnes totiž začal medzinárodný zberateľský veľtrh. Zberatelia zo 17 krajín, dokonca až z ďalekej Indie, na veľtrhu ponúkajú tisíce zaujímavých a vzácnych zberateľských exemplárov z oblasti filatelie, filokartie, numizmatiky, faleristiky, minerálov a drobných starožitností – či už na predaj, alebo na výmenu.

Medzi zberateľskými kúskami ani tento rok nechýbajú hodnotné a jedinečné kúsky. Jedným z nich je mimoriadne vzácna stará keltská minca. Zaujímavosťou je, že hoci ide o mincu bratislavského typu, nájdená bola v Nemecku. Súčasne ide o jedinú známu mincu tohto druhu na svete. Jej odhadovaná hodnota je niekoľko desaťtisíc eur. Exkluzívnou záležitosťou je aj strieborná medaila k 275. výročiu korunovácie Márie Terézie. Medaila je emitovaná v obmedzenom počte – len 100 kusov pre celý svet. Mincovňa Kremnica si pre záujemcov okrem iného nachystala mince a zberateľské karty s tematikou Majstrovstiev Európy vo futbale 2016 za účasti slovenských futbalových legiend Jozefa Čapkoviča, Jána Čapkoviča a Jána Švehlíka.

Na svoje si prídu aj detskí zberatelia, ktorí sa môžu tešiť na krst detskej knihy o poštovom holubovi Tajná správa s účasťou autorov, a na ďalšie zábavné a oddychové aktivity – známkové pexeso či možnosť odfotografovať sa ako súčasť veľkej poštovej známky.

Návštevníci, ktorí sa zaujímajú o mince, si budú môcť jednu sami vyraziť – konkrétne repliku poltury Františka II. Rákociho.

Zberateľské dni obohatila aj sekcia minerálov. Neopracované kamene, komponenty na výrobu šperkov, ale aj hotové šperky určite zaujmú nielen zberateľov, ale aj návštevníkov, ktorí si chcú zaobstarať hodnotný a zaujímavý darček. Každý, kto sa chce ponoriť do tajov drahých kameňov, môže navštíviť prednášky o asteroidoch, príbehoch slávnych drahokamov či o diamantoch ako ich nepoznáme.

Bratislavské zberateľské dni v Inchebe sú otvorené v piatok 3.6. od 10:00 do 18:00 a v sobotu 4.6. od 10:00 do 16:00 h. Deti a mládež do 15 rokov majú vstup zdarma.

Vstupenky na podujatie si môžete zakúpiť už teraz na Predpredaj.sk.

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu