Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO na zaplakanie: Takto dopadol mladík (24), ktorý nechtiac užil legálnu drogu

Pohľad naozaj na zaplakanie Zobraziť galériu (2)
Pohľad naozaj na zaplakanie (Zdroj: profimedia.sk)

BURNLEY - Táto šokujúca fotografia ukazuje, aký zničujúci dopad má užívanie drog na človeka. Mladík z Veľkej Británie takmer zomrel po tom, ako nevedomky užil psychoaktívnu látku, ktorá je povolená zákonom. Polomŕtveho a zraneného ho objavili na ulici.

Dvadsaťštyriročný Ben Dobson bol doma so svojou priateľkou a kamarátmi. Tí fajčili vodnú fajku a dali potiahnuť aj Benovi. Ten ale netušil, že sa v nej nenachádza tabak, ale chemická substancia zvaná Candy Cotton Carnage, ktorá je v Británii zaradená medzi legálne drogy. Krátko nato začal halucinovať a odtackal sa von. Tam ho po zhruba dvadsiatich minútach, celého dobitého, s množstvom zranení a v bezvedomí, našli okoloidúci a okamžite privolali pomoc. 

FOTO na zaplakanie: Takto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Keď za Benom prišli do nemocnice rodičia, boli zdesení. Ich syn totiž vyzeral, akokeby bol prakticky smrtke na lopate. Napojený na podporné prístroje a telo mal pokryté reznými ranami a modrinami. Keď sa prebudil z kómy, rodičov vôbec nespoznal. 

FOTO na zaplakanie: Takto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Dobsonovu liečbu komplikoval fakt, že nevedeli, čo vlastne pacient užil. Jeho krvný tlak a tepová frekvencia boli vysoké a sám nedokázal dýchať. Nikto nevie, čo sa Benovi počas jeho neprítomnosti v dome stalo. On sám ešte nerozpráva, takže to nemôže povedať. 

Jeho rodičia sa rozhodli, že zverejnia synovu hrôzostrašnú fotku z nemocnice, aby zvýšili povedomie o rizikách spojených s užívaním tzv. legálnych drog. "Sme šťastní, že je Ben z najhoršieho vonku, ale odvtedy neprehovoril. Táto strašná skúsenosť ho úplne odrovnala. A to má štvorročnú dcérku, o ktorú sa musí starať," povedal jeho otec Mark. 

Viac o téme: DrogaLegálne drogy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu