Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dovolenka ako z hororu: Rodina je v koncoch, sen sa zmenil na hrôzu hneď na druhý deň!

Colin leží v mexickej nemocnici.
Colin leží v mexickej nemocnici. (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Britský dôchodca, ktorý ťažko ochorel počas dovolenky v Mexiku, zostáva uväznený v tamojšej nemocnici. Jeho poisťovňa totiž odmietla uhradiť účet za zdravotnú starostlivosť, ktorý sa šplhá k sume 40-tisíc libier (cca 52-tisíc eur). Rodina začína byť z otrasnej situácie zúfalá.

Sen o luxusnej dovolenke v Karibiku sa rozplynul: Päťhviezdičkový hotel sa zmenil v SEXpeklo!

Colina Reada (72) hospitalizovali s bolesťami na hrudi hneď na druhý deň dvojtýždňového pobytu v Kankúne, na ktorý odletel z Gatwicku 8. mája spolu s manželkou Sandrou (68). Jeho stav sa natoľko zhoršil, že ho presunuli na jednotku intenzívnej starostlivosti, za čo lekári požadovali zaplatiť 3500 libier priamo na mieste. Pani Readová im peniaze dala a zavolala do poisťovne, aby ju upovedomila o tom, že potrebujú pomoc.

Vtedy však prišla rana, ktorú rodina nečakala. Spoločnosť odmietla zaplatiť, pretože ju dôchodca neupovedomil, že trpí vysokým krvným tlakom. Aj po desiatich dňoch je teda otec štyroch detí napojený na ventilátor a suma za ošetrenie stúpa do závratných výšok. Rodina už vynaložila takmer 20-tisíc libier na liečbu bronchitídy a pneumónie a bolo im povedané, že bude potrebovať ešte asi ďalších 20-tisíc. Príbuzní obviňujú poisťovňu, že sa na nich vykašľala.

Dovolenka ako z hororu:
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Všetci sme znechutení. Moja matka sa ide zblázniť. Spí na lavičkách v nemocnici. Nemáme potuchy, čo robiť, alebo ako ho dostať domov. Sú tam uväznení, nevedia na koho sa majú obrátiť a účty neustále rastú. Poisťovňa sa im otočila chrbtom, nechce nič vedieť," povedal rozhorčený syn Andrew (51) pre portál express.co.uk.

Pár si kúpil all-inclusive dovolenku od cestovnej kancelárie Thomson, kde im bolo zároveň ponúknuté aj poistenie od istej spoločnosti. Colin Read síce má vysoký krvný tlak, ale podľa rodiny v tom čase netrpel žiadnymi ťažkosťami.

Hovorca poisťovne sa vyjadril, že ich situácia pána Reada veľmi mrzí, ale bohužiaľ, ide o jasný prípad neupovedomenia o už existujúcich zdravotných problémoch. Keby bol cestovnú kanceláriu informoval o svojom zdravotnom stave v čase rezervácie, nebolo by mu poskytnuté štandardné cestovné poistenie, ale boli by ho poslali k špecialistovi. Poisťovňa je vraj stále v kontakte s rodinou a bude jej naďalej poskytovať nefinančnú podporu.

Viac o téme: PoisťovňaMexikoDovoelnka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu