Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zverejnila drsné FOTO čašníčky po celom dni v práci: Krvavé utrpenie bolí už len na pohľad

Drsná fotka po celom dni v práci Zobraziť galériu (2)
Drsná fotka po celom dni v práci (Zdroj: Facebook)

EDMONTON - Fotka čašníčky, ktorú zverejnila po dlhej šichte v reštaurácii, šokovala tisíce užívateľov na internete. Dokazuje, že táto práca nie je žiadna prechádzka ružovou záhradou. Práve naopak; nabeháte sa tak, až z toho doslova potíte krv.

Každý, kto trávi v práci celý deň na nohách, vie, o čom je reč. Pulzujúca bolesť v chodidlách či krvavé otlaky od topánok - to je každodenná realita pracovníkov reštauračných zariadení. Zatiaľ čo ale väčšina zamestnávateľov povoľuje svojim podriadeným nosiť ploché topánky, aby bolo vykonávanie práce pre nich čo najpohodlnejšie, niektorí také šťastie nemajú a musia makať v topánkach na opätkoch. 

Upozornila na to Nicola Gavinsová z Kanady, ktorá na Facebooku zverejnila fotku svojej kamarátky, resp. jej nôh po celodennej zmene v pobočke siete Joey Restaurants v Edmontone. Celodenné behanie vo vysokých topánkach spôsobilo, že prišla o jeden necht. Jej utrpenie dokazuje spomínaná fotografia, na ktorej vidno zakrvavené nohy a ťapky, ktoré mala natiahnuté na nich. 

Zverejnila drsné FOTO čašníčky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Nicola skritizovala sexistický a zastaralý prístup vedúcich podniku, ktorí od ženského personálu vyžadujú, aby chodili v topánkach na podpätkoch. "Servírky si za 30 dolárov musia kúpiť uniformu, zatiaľ čo mužom stačí, ak nosia niečo čierne zo svojho vlastného šatníka a samozrejme nie sú povinní nosiť opätky." 

Zverejnila drsné FOTO čašníčky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Na pracovné praktiky v Joey Restaurants sa údajne sťažovalo viacero zamestnancov, okrem nosenia podpätkov išlo o nedostatočné zaškolenie či príliš nízke finančné ohodnotenie. Kritiku na svoju adresu si všimla aj samotná reštaurácia, ktorá poprela, že by niekedy nútila servírky nosiť topánky na opätkoch. "Zdravie, bezpečnosť a pohoda našich zamestnancov je pre nás tou najdôležitejšou vecou," uviedli pre portál Attn.com. 

Viac o téme: KanadaČašníčka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu