Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Inšpektori v Japonsku sú znepokojení stavom mačacej kaviarne: Urobili zásadný krok

Kaviareň Neko no Te
Kaviareň Neko no Te (Zdroj: twitter.com)

TOKIO - Jednu z tokijských mačacích kaviarní zatvorili zdravotní inšpektori kvôli sťažnostiam, že sú tu mačky zanedbané a chované v nevhodných podmienkach. Inšpektorov na miesto priviedli upozornenia zákazníkov na zápach a nezdravo vyzerajúce zvieratá, informovali japonské úrady citované agentúrou AFP.

Kaviareň Neko no Te (Mačacia labka) bola jednou z mnohých v Tokiu, kde hostia mohli pri popíjaní kávy relaxovať hladením mačiek. V poslednej dobe sa ale začali množiť sťažnosti na zlé hygienické podmienky, na ktoré úrady reagovali niekoľkonásobným varovaním, kým kaviareň nariadili uzavrieť.
 
Inšpektori, ktorí miesto navštívili, zistili, že sa tu mačky začali nekontrolovateľne množiť, takže v dobe inšpekcie sa viac ako 60 zvierat tiesnilo v uzavretom priestore 30 metrov štvorcových. Povolenie pritom kaviareň mala len na desať mačiek. Viac ako štyri desiatky mačiek navyše vykazovali príznaky prechladnutia.
 
Vlani bolo v Tokiu 58 registrovaných mačacích kaviarní, ktoré si získali popularitu aj v ďalších častiach Japonska, Ázie či na rade miest Európy vrátane Prahy. Podobné tematické kaviarne sú v Japonsku veľký biznis, ktorý sa zďaleka neobmedzuje len na mačky - v ďalších podnikoch si hostia môžu dopriať relaxačné nápoje napríklad v spoločnosti králikov, kôz a dokonca aj sov.
Viac o téme: KaviareňMačkyZatvorenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu