Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Totálny zvrat v prípade obeda za babku na ministerstve: Koniec srandy, vieme, kto ho zaplatí

  Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nečakaný zvrat v prípade zverejneného bločka z ministerskej jedálne. Čitateľ, ktorý účet zverejnil, je kamarátom nového zamestnanca úradu. Ten zrejme nevedel, že zvýhodnené ceny platia len pre neho. Na konci mesiaca ho podľa všetkého čaká poriadne prekvapenie.

Účet z jedálne ministerstva financií už koluje internetom a sociálnymi sieťami. V súvislosti s ním sa rozpriadla vášnivá debata. Jedni sú šokovaní z nízkych cien, iní systému financovania zamestnaneckej stravy rozumejú. "Zamestnanec, ktorý týmto spôsobom „pozval“ svoju návštevu na obed, asi na MF SR nepracuje dlho, pretože nevie, ako v skutočnosti proces financovania stravného funguje," domnieva sa riaditeľka tlačového odboru ministerstva financií Alexandra Gogová a celú situáciu vysvetľuje: "V tomto prípade ide iba o informatívny doklad o odobratej strave a nie o reálnu sumu, ktorá bude zamestnancovi odpočítaná na konci mesiaca z výplaty. Napríklad suma za prílohy v nulovej výške neznamená, že sú zadarmo. Je to informácia pre dodávateľa stravy o počte a druhu vydaných príloh. Ak si zamestnanec vyčerpá viacej jedál, ako má nárok, napr. si pozve na obed návštevu, zaplatí za naviac odobratú stravu sadzbu v plnej výške bez zohľadnení príspevku."

Totálny zvrat v prípade
Zobraziť galériu (2)

Jeden zamestnanec rovná sa jedno jedlo

Každý zamestnanec ministerstva financií má podľa zákona nárok za každý odpracovaný deň v mesiaci na jedno hlavné jedlo v jedálni v priestoroch ministerstva. "Podľa zákona o štátnej službe a platnej kolektívnej zmluve prispieva zamestnávateľ - Ministerstvo financií SR - zamestnancovi zákonom stanovenou časťou na stravu. Ceny pre návštevy sú stanovené bez príspevkov zo strany MF SR," doplnila Gogová.


Prečítajte si aj:

FOTO Účet za kráľovský obed na ministerstve: Väčší výsmech Slovákom ste ešte nevideli!


Ceny obedov sú na ministerstve stanovené na základe zmluvy s dodávateľom, ktorá vzišla z verejného obstarávania a je riadne zverejnená. "Na základe súťaže MF SR uzatvorilo zmluvu s víťazom, ktorý predložil najnižšiu ponuku, ktorá bola za stravnú jednotku od 2,79 eur vyššie – v závislosti od typu jedla," uzavrela riaditeľka tlačového odboru. Môžeme teda predpokladať, že na konci mesiaca nevedomému zamestnancovi všetko zrátajú a za obed pre návštevu riadne zaplatí. 

Viac o téme: BločekObedové menuMinisterstvo financií SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu