Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prišlo niečo, čo Slovákom pripomína časy minulé: FOTO retra, ktoré vo vás vzbudí nostalgiu

Retro je Zobraziť galériu (3)
Retro je "in" (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Na časy minulé Slováci pozerajú s čoraz väčšou nostalgiou. Tento pocit sa im určite vybaví aj pri pohľade na retro chuťovku, ktorú už v týchto dňoch nájdete v obchodoch. Spôsob jej výroby bol tiež netradičný; bol pri tom použitý recept starý niekoľko desaťročí.

Počas sparných dní, ale nielen tých, sa môžete osvieziť rôznymi tekutinami - vodou, limonádou, ale aj pivom. Pivovar Hurbanovo prišlo začiatkom apríla s inováciou, ktorá paradoxne pripomína časy minulé, a to nielen svojím dizajnom. Jeho výrobcovia sa totiž inšpirovali najstarším zachovaným varným listom piva zo 16. apríla 1973. Výsledkom je nápoj v retro dizajne, ktorý mladšej generácii pripomenie minulosť a u tých skôr narodených vzbudí nostalgické spomienky. 

Prišlo niečo, čo Slovákom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: topky)

"Prichádzame s inováciou v pivnom segmente, ktorá je odpoveďou na aktuálne požiadavky konzumentov smerom k väčšej diverzite piva a pestrosti pivných chutí," povedal generálny riaditeľ spoločnosti Heineken Slovensko Odin Goedhart. 

Základom receptúry je teda už spomínaný 43-ročný varný list. Hurbanovský pivovar ho získal vďaka pivnému sládkovi Rudolfovi Kajanovi, ktorý sa, spolu so súčasným sládkom Karolom Francem podieľal na výrobe novinky. Predáva sa vo vratných sklenených pollitrových fľašiach, v puboch sa bude aj čapovať. 

Pôvodný sládek Kajan (vpravo), France (vľavo)
Zobraziť galériu (3)
Pôvodný sládek Kajan (vpravo), France (vľavo)  (Zdroj: topky)

Viac o téme: RetroZlatý bažantHeinekenHurbanovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu