Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hrôzostrašný útok tigra v zoo: Školáčka (13) zažila des, predátor ju hrýzol 40 minút!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Mladé dievča (13) sa zotavuje z útoku tigra, ktorý si ju v zoo pritiahol bližšie k sebe a cez mreže jej hrýzol nohu dlhých 40 minút, kým sa ho podarilo odlákať. Podľa svedkov však má na nešťastí zásluhu aj samotná tínedžerka, ktorá spolu s kamarátkou udierali do klietky.

Najbizarnejší pokus o trochu vzrušenia: Turista z lanovky náhle zoskočil medzi šelmy

Incident sa odohral v zoologickej záhrade v ruskom meste Barnaul, kde tiger schmatol školáčku Jelizavetu Kutkinovú cez mreže za kabát, pritiahol si ju bližšie a zmrzačil jej nohu. Podľa ošetrovateľov však dievčatá poštvali tigra proti sebe tým, že stáli blízko a búchali mu po klietke.

"Je to dospelé zviera, má deväť rokov," vyjadril sa riaditeľ zoo Sergej Pisarev. "Samozrejme, že vykazovalo agresivitu, je to predsa dravec. Keď ju schmatol, zavolali sme sanitku." dodal. Školáčka zostala v zajatí predátora asi 40 minút a nepodarilo sa jej uniknúť ani po viacerých pokusoch asi pol tucta svedkov o vyslobodenie.

"Tiger hrýzol kričiacej dievčine svaly na nohách," napísali noviny The Siberian Times. Po prevoze do nemocnice sa však lekárom podarilo pri operácii končatinu dievčaťa zachrániť a predpokladá sa, že sa plne zotaví.

Anastasia Ptičkinová, ktorá nešťastie videla na vlastné oči, povedala, že všetci zostali v šoku a snažili sa dievčaťu pomôcť, ale tigra tým iba ešte viac rozhnevali a nohu hrýzol čoraz agresívnejšie. "Nedalo sa na to dívať," uviedla. Nakoniec sa zviera podarilo odlákať chlapcovi, ktorý dokonca kúpil kus mäsa v obchode.

Zamestnanci zoo hovoria, že tigra napriek útoku neutratia. "Boli porušené viaceré bezpečnostné predpisy. Zlyhal ľudský faktor, bola to detinská hlúposť," povedal zástupca riaditeľa Sergej Rezničenko.

Viac o téme: ZooTiger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu