Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Špiritistka na FOTO tvrdila, že hovorí s mŕtvymi: Zamotala hlavu aj slávnym vedcom

Eusapia Palladino Zobraziť galériu (3)
Eusapia Palladino (Zdroj: Profimedia, babyrazzi )

MINERVINO MURGE - Nad jej schopnosťami ostával rozum stáť aj slávnym manželom Curieovým. Eusapia Palladinová o sebe tvrdila, že dokáže komunikovať s duchmi, vďaka čomu očarila mnohých vedcov, spisovateľov a intelektuálov druhej polovice 19. storočia a prahu 20. storočia.

Svet poznal Talianku Eusapiu Palladinová ako médium, ktoré dokáže komunikovať so záhrobím. Táto fenomenálna žena sa narodila 21. januára 1854 a už ako veľmi mladá sa vydala za divadelného umelca a kúzelníka Raphaela Delgaiza, ktorý podľa niektorých stál za celou jej neskoršou kariérou. Neskôr sa vydala za kupca Francesca Niola, píše Ancient-origins.net.

Boli v najstrašidelnejšom mieste Slovenska: Vrieskali sme od strachu, ten OKAMIH nám zmenil život!

Hoci mnohí skeptici aj kúzelníci dospeli k záveru, že Eusapia nebola nič viac ako podvodníčka, jej seansy boli vždy plné návštevníkov. Prvý záblesk svojej slávy zažila vo Varšave, kam ju pozval psychológ Julian Ochorowic, aby mu predviedla svoje schopnosti. V Poľsku pobudla niekoľko mesiacov a hlboko zapôsobila na miestnu spoločnosť.

Označili ju za podvodníčku

Ochorowic predstavil špiritistku spisovateľovi Bolesławovi Prusovi, ktorý tajomnú Talianku podporil aj v tlači. Dokonca ho inšpirovala k napísaniu historického románu Faraón a vytvorila sa medzi nimi veľmi silný vzťah. Rastúca sláva priniesla Eusapii pozvanie do Anglicka, kde absolvovala niekoľko seáns, ale prvýkrát tu čelila kritike. Veľkej priazne sa talentovanej žene okrem Poľska dostalo aj vo Francúzsku, hoci aj tu ju označili za podvodníčku.

FOTO z pelechu tajomného zla: V tomto dome ľudia nevydržia spať viac ako pár dní

Podľa svedectiev levitoval počas jej seáns stôl nad zemou, pohybovali sa objekty v miestnosti, objavovali sa svetelné zjavenia a účastníci cítili, ako im niekto alebo niečo pohládza ruky.

Špiritistka na FOTO tvrdila,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia, babyrazzi )

V roku 1905 sa Eusapia stretla s Curieovcami a zástupom ďalších významných vedcov či výskumníkov – napodiv, boli jej schopnosťami fascinovaní. Talianke v tom čase nahrával do karát rastúci záujem o kvantovú fyziku, ako aj výskum života po smrti. Eusapia bola nádejou pre vedcov hľadajúcich neznámy zdroj energie, možno aj preto historicky patrí medzi najvplyvnejšie médiá na svete.

Špiritistka na FOTO tvrdila,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia, babyrazzi )

Viac o téme: ŠpiritistkaEusapia Palladino
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu