Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Manželia našli na pláži podivnú páchnucu hrudu na FOTO: Prekvapenie za 125-tisíc eur

Intuícia manželov neklamala! Zobraziť galériu (2)
Intuícia manželov neklamala! (Zdroj: Profimedia)

OVERTON - Keď si manželia z Británie uvedomili, aké obrovské šťastie ich postretlo, neskrývali prudké nadšenie. Vzácnosť, ktorú našli, by mohla mať hodnotu neuveriteľných 125-tisíc eur!

Gary a Angela Williamsovci z Overtonu sa počas prechádzke na pláži Middleton Sands beach pristavili pri podivne vyzerajúcej páchnucej oblej skale, ktorá vyzerala ako z vosku. Spomenuli si, ako kedysi čítali o ambre, zvratkoch veľrybieho vorvaňa. Ide o veľmi cennú látku, ktorá sa používa pri výrobe parfumov.

Zhrozenie na obľúbenej turistickej pláži: More vyplavilo čudesnú obludu na FOTO

Pre istotu teda manželia zvláštnu hrudku zabalili do šatky a odniesli so sebou domov. Ich tušenie sa potvrdilo. Keď ju odvážili, zistili, že má hmotnosť 1,57 kilogramov. Svoj nález neskôr porovnali s nájdenou ambrou z roku 2013, za ktorú nálezca dostal až 175 350 eur, a ktorá vážila o necelú polovicu viac ako ich.

Vedci prvýkrát zaznamenali ZVUK najhlbšieho oceánu: Takto to žije v Mariánskej priekope

Hruda ambry je o niečo menšia ako rugby lopta a pozostáva z vnútorností vorvaňa, ktoré sa tvorili roky. Vďaka svojej hodnote ju zvyknú ľudia prezývať aj „plávajúce zlato“. Podľa opisu manželov ambra nevoňala vyslovene zle, ale páchla tak trochu ako chobotnica a hnoj dohromady. Portál News.com.au uvádza, že manželia aktuálne komunikujú s potenciálnymi kupcami prírodnej vzácnosti.

Manželia našli na pláži
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: PlážAmbraZvratok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu