Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Živí mŕtvi sa vracajú s väčšou silou! Nová séria svetového fenoménu štartuje už DNES

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: AMC)

Nenechajte si ujsť štart druhej série zombie seriálu „Živí mŕtvi: Počiatok konca“ už dnes o 22:00 na filmovom kanáli AMC. Debut prvej série Fear Walking Dead dosiahol rekordný počet divákov, čo spôsobilo, že sa stanica AMC dostala v deň premiéry do top 10 najsledovanejších kanálov na celom svete. Premiérové epizódy druhej série sa odohrávajú na mori, kam hlavné postavy pred zombíkmi utekajú. Seriálový Travis, herec Cliff Curtis si na zombie bytostí stále nezvykol , desia ho!

Hlavnou témou novej série „Živí mŕtvi: Počiatok konca“ je zmena charakterov  jednotlivých postáv, po zistení,  že svet skončil a už niet cesty späť.  Dokážu sa tomu  hrdinovia seriálu postaviť alebo sa nechajú pohltiť apokalypsou? Dokážu proti tomu ďalej bojovať a pritom si zachovať svoju ľudskú tvár? Fanúšikovia tohto extrémne úspešného počinu môžu pozorovať ako sa postupne zmenia ich obľúbené postavy v podaní Kim Dickens (Madison), Cliff Curtis (Travis), Frank Dillane (Nick), Alycia Debnam-Carey (Alicia), Ruben Blades (Daniel), Mercedes Mason (Ofelia), Lorenzo James Henrie (Chris) a Colman Domingo (Strand).

 

„Bol som vážne dosť v šoku a prekvapený z niektorých zmien, ktoré vykonali Travisovi! Musel som zavolať scenáristom a na rovinu sa opýtať: „To ako fakt? To naozaj urobí?!“ (smiech) Nechcem veľa prezradiť, ale povedzme, že Travis má teraz iné priority a začína na seba preberať oveľa väčšiu zodpovednosť. Robí neporovnateľne viac rozhodnutí. Je cieľavedomejší ako v prvej sérii, kde lipol na svojom idealizme a snažil sa byť celú dobu „dobrý chlap“. Teraz si to rozmyslel. Takže už nemá problém so zbraňami alebo s obetovaním sa a jednoducho robí, čo treba. Ale to je iba moja postava, lebo aj ostatní hrdinovia prešli veľkými zmenami,“ vysvetlila hviezda seriálu, herec Cliff Curtis.

 

Tvorcami seriálu „Živí mŕtvi: Počiatok konca“ sú showrunneri - Dave Erickson, Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, Greg Nicotero a David Alpert. Prvá séria skončila v momente, keď Madison, Travis a ich veľká rodina našli dočasné útočisko na uzavretom pozemku Stranda s výhľadom na Tichý oceán. Zatiaľ, čo občianske nepokoje stále rastú a mŕtvi preberajú vládu nad Los Angeles, Strand pripravuje útek na „Abigail“, jeho veľkou jachtou kotviacou na mori.  Diváci sa  teda môžu tešiť na dramatické zvraty.  A v čom je nová séria „Počiatok konca“ iná?

 

„Hm, v podstate je to úplne iný seriál! V prvej sérii sa vlastne nič zásadné nedialo, ale s tým je teraz koniec. Záber druhej série je naozaj pôsobivý. Som nadšený, ako príbeh naberá na obrátkach! Myslím si, že diváci budú skutočne príjemne prekvapení, k akému zvratu v seriáli došlo. Postavy odišli z Los Angeles a vôbec nevedia, kam sa vydajú a čo robia. Sú to úplne iní ľudia. Zmenili sa na nepoznanie. Už nie sú takí zmetení z toho, čo sa deje, začínajú sa vyzbrojovať a prepli sa do módu „prežitia“ na ďaleko vyššej úrovni. Je tam už oveľa viac akcie. Bol som udivený smerovaním niektorých vecí, ako ich vymysleli scenáristi novej série. Je to naozaj skvelé,“  povedal herec Cliff Curtis.

 

Seriálový „Travis“ zároveň prezradil detaily z nakrúcania na vode, kedy spolu so  štábom zažil aj nebezpečné situácie.

 

„Mám rád vodu. Naozaj ju milujem. Bolo to náročné, ale stálo to za to. Tie dni bola zima a fúkal vietor. Niektoré scény sme museli natáčať niekoľkokrát, pretože víchor skoro odfúkol svetlá a žeriav, v inom prípade nám odplávala loď. Bolo to vážne drsné, no mne sa to veľmi páčilo. Jednoducho si myslím, že to do seriálu vnieslo mnoho nového. Oceán pôsobil sám o sebe veľmi strašidelne!“

 

Druhá séria plná desivých, živých mŕtvych bytostí, bude mať spolu 15 epizód a odvysiela sa v dvoch častiach, na jar a na jeseň.  Herec Cliff Curtis si  ani nakrútení druhej sérii seriálu na zombie bytostí nezvykol, má z nich stále strach.

 

Áno! Nepáči sa mi to a desí ma to! Ale zvykám si, že vidím zombie bytosti prechádzať všade naokolo, hoci stále prežívam chvíle úzkosti, lebo väčšina z nich pôsobí vierohodne a realisticky. Makeup a efekty sú dosť pôsobivé. Celý štáb robí naozaj dobrú prácu. 

 

Debut prvej série Fear Walking Dead dosiahol rekordný počet divákov, čo spôsobilo, že sa stanica AMC dostala v deň premiéry do top 10 najsledovanejších kanálov na celom svete. Okrem stanice AMC sa bude prvý diel na Slovenskou a v Českej republike vysielať aj na kanáli Film+ vďaka roadblockovému vysielaniu. Ako novinka sa na stanici AMC predstaví Chris Hardwick v tzv. „Talking Dead“,  kde privíta členov nakrúcania, producentov a hviezdy seriálu. Bude sa s nimi rozprávať o najnovších epizódach „Počiatku konca“ a predstaví aj rôzne rozhovory a ukážky zo zákulisia natáčania.

Cliff Curtis

V poslednej dobe sa objavil v seriálovej dráme Gang Related alebo akčnej sérii Missing po boku Ashleyho Judda. Zahral si aj Ježiša Krista s Josephom Fiennesom vo filme Risen, ktorý onedlho príde do našich kín. Na festivaloch získal ocenenia za výkon vo filme The Dark Horse podľa skutočnej udalosti, kde hrá šachového majstra trpiaceho bipolárnou poruchou. Výborný herecký výkon podal aj v kultovom seriáli Fear Walking Dead (Živí mŕtvi: Počiatok konca), ktorého druhá séria má celosvetovú (a teda aj slovenskú) premiéru dnes o 22.00 na kanáli AMC. 

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu