Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

S manželkou mal ísť na výletnú plavbu: Prvý šok, keď zomrela, ďalší šok mu pripravila cestovka

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: youtube/cruise fever)

DENVER - Muž z amerického Colorada bol nútený zaplatiť dosť vysokú sumu za odklad plavby loďou, hoci dôvodom na tento krok bol ten, že mu umrela manželka, s ktorou mal cestovať. Postup cestovnej agentúry vyvolal morálne pochybnosti, a tak nakoniec svoje rozhodnutie prehodnotila.

Tom Ast a jeho žena si vlani naplánovali výletnú plavbu cez spoločnosť Viking River Cruises. Ešte predtým, než Marilyn v decembri zomrela, manželovi povedala, že si želá, aby na výlet išiel aj bez nej. Hoci spočiatku váhal, nakoniec pristal a následne kontaktoval cestovku, aby meno zosnulej manželky Marilyn vymazali z rezervácie. "Povedal som im, že chcem ísť na ten istý výlet, chcem bývať v izbe, ktorú sme si pôvodne rezervovali, jednoducho všetko ostalo rovnaké, až na to, že so mnou nešla Marilyn," hovorí Američan. 

S manželkou mal ísť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/cruise fever)

O pár dní neskôr dostal email, ktorý ho totálne šokoval a aj poriadne vytočil. Písalo sa v ňom totiž o poplatku vo výške 853 dolárov (753 eur) za zmenu rezervácie. "Nedokážem uveriť, že takýmto spôsobom zneužili niekoho, kto žiali nad stratou milovanej ženy," pokračuje Tom. 

Viking River Cruises si podľa svojich smerníc má právo účtovať poplatok za vykonanie akýchkoľvek zmien v rezervácii, vrátane zmeny, resp. odstránenia mena. To je, samozrejme, legálne, otázne je už ale, v akých prípadoch si tento nárok bude uplatňovať. Spoločnosť Astovi oznámila, že ak poplatok ihneď nezaplatí, príde o celú rezerváciu v hodnote 11-tisíc dolárov (cca 9600 eur). Tom v zúfalstve kontaktoval médiá, konkrétne televíziu FOX 13. Po tom, ako novinári oslovili firmu, vdovec dostal email, v ktorej mu oznamovala, že zaplatený poplatok mu bude vrátený. 

S manželkou mal ísť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/cruise fever)

Hoci Tomovi ešte stále veľmi chýba jeho žena, s ktorou bol 45 rokov, na plavbu, ktorú má absolvovať už čoskoro sa teší, pretože to berie ako oslavu Marilyninho života. Je rád, že sa všetko vyriešilo a incident už hodil za hlavu. 

Viac o téme: PlavbaPoplatokCestovná kancelária
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu