Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO z Chorvátska ukazuje mocnú silu prírody: Turistická trasa sa zmenila vo veterné peklo

Bol to rozumný nápad? Zobraziť galériu (2)
Bol to rozumný nápad? (Zdroj: YouTube)

ZÁHREB - Obyvatelia Chorvátska, ale aj všetci návštevníci, a najmä motoristi prechádzajúci krajinou, sa v súčasnosti musia popasovať s veľmi nepriaznivým počasím. Životy im znepríjemňuje silný vietor, pre ktorý už boli uzatvorené niektoré úseky diaľnic a ciest. Jeho silu dokazuje aj video natočené z Pašského mosta, ktorý je pre svoj výhľad obľúbenou turistickou zastávkou.

Úchvatné VIDEO zo zakázaného miesta: Turista riskol väzenie v Egypte a toto je výsledok!

Chorvátska polícia varovala pred mokrými a šmykľavými cestami, na ktorých musia vodiči zvýšiť opatrnosť, ale aj pred úsekmi, ktoré sú pre víchricu uzatvoreté až do odvolania, prípadne po nich nesmú jazdiť nákladné autá, motocykle či autobusy. Taktiež nepremávajú viaceré trajekty.

Medzi neprejazdné úseky patrí diaľnica A1 - Sveti Rok až Posedarje - a štátna cesta DC54  - Maslenica-Zaton Obrovački až Pašský most. A práve tam vzniklo nasledujúce video.

VIDEO z Chorvátska ukazuje
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Pašský most, ktorý spája ostrov Pag s pevninou, je síce pre dopravu uzatvorený, ale ani to neodradilo skupinku návštevníkov, aby sa išla pokochať okolím. Vietor v tej chvíli mal dosahovať až 170 km/h, čo sa odráža aj na ich zdeformovaných tvárach. Jedna zo žien sa dokonca drží zvodidla, aby ju neodfúklo, aj keď s nárazmi má čo robiť.

Viac o téme: Pag
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu