Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ročný zárobok 243-tisíc eur a tri mesiace dovolenky k tomu: Túto prácu snov nikto nechce!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos)

TOKOROA - Vysoká nezamestnanosť častokrát núti ľudí pracovať aj na pozíciách, ktoré sú na míle vzdialené ich záujmom a dosiahnutému vzdelaniu, len preto, aby domov priniesli aspoň akú-takú výplatu. Je preto takmer nepredstaviteľné, že sa nenájde nikto, kto by bol ochotný prijať miesto, za ktoré dostane na naše pomery astronomickú sumu. No zjavne aj práca snov má pre niektorých nepredstaviteľné prekážky.

Šéf, ktorému by ste ruky, nohy bozkávali: Dopraje vám prácu snov na exotických miestach

The New Zealand Herald informoval, že ani po štyroch mesiacoch sa nikto neozval na inzerát ponúkajúci prácu lekára v Tokoroe, v oblasti Waikato na Novom Zélande. Platové podmienky a ďalšie benefity sú pritom kráľovské. Dostávať na účet ročne 400-tisíc novozélandských dolárov (cca 243-tisíc eur) a mať trojmesačnú dovolenku znie ako práca snov. Okrem toho nový lekár bude oslobodený od práce v noci či cez víkendy a navyše získa podiel na praxi, ktorá má v zoznamoch 6000 pacientov.

Spolumajiteľ praxe, doktor Alan Kenny, hovorí, že počty pacientov v mestečku, ktoré má populáciu 13 600 obyvateľov, prudko vzrástli. V preklade to znamená, že čím má ordinácia viac pacientov, tým viac peňazí dostane, takže príjmy v tejto oblasti sú nemalé. Kenny je však teraz na všetko sám a napríklad minulý rok musel zrušiť dovolenku, pretože sa našiel nikto, kto by ho zastúpil. Rovnako biedne to zatiaľ vyzerá aj tento rok.

Na rakovinu hrubého čreva
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Podľa neho práca na vidieku odrádza veľa ľudí. Obsadenie voľného miesta všeobecným lekárom tu údajne môže trvať až tri roky. Záujemcom vadí izolácia, nedostatok sociálnych aktivít či zlý prístup k širokopásmovému pripojeniu. Tokoroa je piate najväčšie mesto v regióne Waikato, pričom cesta autom do hlavných centier Hamilton, Tauranga, Rotorua a Taupo trvá menej než hodinu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu