Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Francúzsky pavúk: Nič pre mňa nie je vysoké!

Alain Robert rozmýšľal aj o výstupe na kaviareň UFO na Novom moste. Zobraziť galériu (8)
Alain Robert rozmýšľal aj o výstupe na kaviareň UFO na Novom moste.

BRATISLAVA - Alain Robert (44) je už v Bratislave! Tento francúzsky pavúk sa preslávil lezením na najpopulárnejšie monumenty a mrakodrapy sveta. Zdolal ich vyše sedemdesiat! U nás je favoritom obrátená pyramída Slovenského rozhlasu, na ktorú by mal vyliezť už dnes na obed.

V krajinách, ktoré navštívil, väčšinou zdolával najvyššie budovy. Je teda dosť možné, že u nás okrem obrátenej pyramídy Slovenského rozhlasu zdolá aj najvyššiu budovu Slovenska Tower 115. Pred týždňom sa však podrobil operácii hlavy, a tak o svojom výstupe trochu pochybuje. „Je to tretia operácia po páde spred 25 rokov, keď som spadol z 15-metrovej výšky. To, či poleziem, záleží od toho, ako sa budem cítiť,“ prezradil Alain.

Dosahovať ciele sa mu darí len tak, že sa neobáva zlyhania. „Pre mňa je lezenie povolaním. Už v detstve som túžil všade vyliezť. Tvrdo trénujem v horách, ale pred každým výstupom mám aj tak strach. Myseľ koncentrujem len na lezenie a nepozerám sa dolu. Z mrakodrapu som ešte nespadol,“ dodal Alain s úsmevom.

Jeho zatiaľ najväčším úspechom bola Národná banka v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch, kde ho pozorovalo 100-tisíc divákov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu