Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Záhadné FOTO s nacistickou ponorkou: Je na snímke z roku 1942 naozaj prehistorický tvor?

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Discovery Channel)

BERLÍN/KAPSKÉ MESTO - Neostrá fotografia urobená v decembri 1942 v Južnej Afrike vyzerá ako tradičný záber z druhej svetovej vojny, na ktorom je zachytená nemecká ponorka križujúca otvorené more, pričom si na veži niektorí námorníci užívajú čerstvý vzduch. Na pozadí sa však nachádzajú dva zvláštne objekty, ktoré by mohli byť plutvami. Ich vzdialenosť je však príliš veľká na to, aby patrili žralokovi bielemu a vznikli preto dohady, že ide o prehistorické zviera považované za vyhynuté už milióny rokov.

Cestujúci si vo vlaku všimol veľmi čudnú vec: FOTO z detského kupé nikto nevie vysvetliť

"Carchardon Megalodon" si rád pochutnával na veľkých rybách, mrožoch, delfínoch aj korytnačkách. Dosahoval dĺžku 21 metrov, hmotnosť až 70 ton a bol podľa nemeckého portálu Bild najväčším mäsožravcom svojej doby. Každý exemplár mal 276 trojuholníkových zubov, pričom jeden dosahoval až 18 centimetrov.

Jeho pozostatky boli nájdené v Austrálii, Európe, Indii, Japonsku, Severnej a Južnej Amerike, z čoho vedci vyvodili, že Megalodon žil takmer po celom svete. Posledné dravce vyhynuli oficiálne pred dvomi miliónmi rokov.

Záhadné FOTO s nacistickou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: wikimedia/Niels Stensen (Steno))

Niektorí však nesúhlasia s tým, že tento pražralok je dávno po smrti, ale stále sa objavu náznaky, že by niekde v hlbinách mohol brázdiť morské vody. Na Discovery Channel sa v dokumente o ňom objavila tajomná fotografia, ktorá vraj pochádza z nacistických archívov a bola zaznamenaná 18. decembra 1942 pri juhoafrickom Kapskom Meste. Krátko po odvysielaní sa však prihlásili výskumníci, ktorí upozornili na isté nezrovnalosti.

Záhadné FOTO s nacistickou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Discovery Channel)


Vzhľadom na vzdialenosť, asi 20 metrov, od prednej po zadnú plutvu, by musel byť Megalodon oveľa väčší, než sa doteraz uvádzalo. Okolo plutiev nie sú v čase záznamu vidieť žiadne vlny. Naozaj by dokázal predátor takto pokojne spočívať vo vode? Okrem toho britský Guardian poznamenal, že tento typ nemeckej ponorky neoperoval tak ďaleko na juhu. Je to teda všetko výmysel? Nie, nevyhnutne.

Každý rok dochádza k objaveniu stoviek nových neznámych druhov zvierat. Samozrejme, väčšinou ide o menšie živočíchy, ale aj tie veľké môžu žiť po stáročia v utajení. Na žraloka veľkoústeho napríklad prvýkrát naďabili až v roku 1976 na Havaji. A živý exemplár vyfotografovali, nafilmovali a vybavili vysielačom až v roku 1990. Pritom nejde o žiadneho drobca, ale niekoľkometrovú ozrutu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu