Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Odhodené psíča našla v smetiaku, kŕmi ho kozím mliekom z fľašky

Saskia (26) z Pezinka zachránila psíka pred krutou smrťou v týchto kontajneroch. Zobraziť galériu (2)
Saskia (26) z Pezinka zachránila psíka pred krutou smrťou v týchto kontajneroch.

PEZINOK - Veľkonočný zázrak?! Iba jednodňového psíka vyhodili zabaleného v igelitovom vrecku do smetiaka ešte na Veľký piatok. Stačilo málo a zvieratko by zahynulo. Našťastie bola nablízku Saskia Kocmundová (26) z Pezinka. Mladá žena sa šteniatka ujala a stala sa jeho náhradnou matkou. Ešte slepého najdúcha zohrieva vlastným telom a pravidelne kŕmi kozím mliekom. Nechať si však malého psíka nemôže, preto hľadá dobrých ľudí, ktorí by sa o neho postarali.

„Keď som igelitové vrecko celé od krvi opláchla, zistila som, že je v ňom zabalené drobné šteňa. Bolo studené, veľmi kňučalo. Stačilo málo a nemuselo prežiť,“ opisuje Saskia Kocmundová, ktorej v rozhodovaní, čo urobiť, pomohla prax zo Slobody zvierat. „Teraz je už lepšie, kŕmime ho kozím mliekom a neprestajne ho zohrievam vlastným telom alebo fénom,“ pokračuje záchrankyňa malého šteniatka. Šľachetná Saskia sa ako dispečerka v útulku s podobnými prípadmi stretávala takmer denne. „Obyčajne takéto šteniatka neprežili. Myslela som si to aj o tomto najdúchovi. Prežil, a má veľkú šancu na život,“ rozpráva.

Odhodené psíča našla v
Zobraziť galériu (2)
Napriek jej veľkému srdcu si psíka nemôže nechať a preto mu hľadá nový domov. „Nechať si ho by bolo nezodpovedné. Dnes má šteňa asi päť dní a potrebuje 24-hodinovú opateru. Starám sa o syna Adama (4), chodím do práce a preto šteniatku nebudem vedieť poskytnúť potrebnú starostlivosť,“ vysvetľuje Saskia. Malý kríženec potrebuje niekoho, kto sa mu môže venovať celý deň. „Ideálna by bola rodina, ktorá má sučku so šteniatkami a tá by psíka mohla dojčiť,“ uzavrela smutný príbeh so šťastným koncom Saskia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu