Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Starenka (112) sa stala hitom internetu: Za toto tajomstvo dlhovekosti by jej lekár vynadal

Batuli Lamichhaneová
Batuli Lamichhaneová (Zdroj: Youtube/Caters Clips)

KÁTHMANDU - Nepálčanka Batuli Lamichhaneová začala so svojou neresťou už ako 17-ročná a dodnes neprestala. Čo je však ešte zarážajúcejšie, vyhlásila, že aj kvôli svojej slabosti sa dnes teší dlhému životu.

Starenka je od mladosti tuhou fajčiarkou a denne vyfajčí až 30 cigariet. Tvrdí, že práve tento zlozvyk je tajomstvom jej dlhovekosti. Dôkazom toho má byť fakt, že prežila takmer každého obyvateľa rodnej obce a vlastné deti, uvádza Mirror.

Najstarší rekordman na svete má 112 rokov: FOTO muža, ktorý prežil tragédiu 20. storočia

„Nestarám sa o to, koľko mám rokov. Som stará, počas svojho života som videla, ako sa zmenilo veľa vecí,“ dodala zarytá fajčiarka, ktorá sa narodila v marci 1903. Na fajčení babička nevidí nič zlé, odporúča však nefajčiť „komerčné“ cigarety, ale vychutnávať si ručne ušúľané z domácej výroby.

Príliš veľa stresu a málo pohybu

Manžel opustil Batuli Lamichhaneovú pred 80 rokmi, keď odišiel za prácou do Indie. Jej najstarší syn má teraz 85 rokov a štyri svoje ďalšie deti prežila. Napriek tomu, že reč viac ako storočnej babičky je už niekedy nesúvislá, nevyhnutné domáce práce dokáže stále vykonávať sama.

Po ničivom zemetrasení, ktoré nedávno postihlo Nepál, sa starenke zrútila strecha nad hlavou. Odmietla sa však presťahovať k príbuzným a žije z milodarov hinduistického chrámu. „Ľudia majú v modernej dobe príliš veľa stresu. Tí, ktorí nepracujú, alebo sú v starobe už neaktívni, dlho žiť nebudú. Musíte žiť aktívne a vyhýbať sa stresu,“ tvrdí silná žena, ktorá ľuďom zároveň odporúča, aby vedeli v živote pociťovať a prežívať šťastie.

Viac o téme: Tajomstvo dlhovekostiBatuli Lamichhane
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu