Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Policajt odfotil v temnej uličke poriadne strašidelný výjav: Zažiť to, tak odtiaľ s krikom utečiete

Paranormálny výjav z Coffin Alley Zobraziť galériu (3)
Paranormálny výjav z Coffin Alley (Zdroj: profimedia.sk)

ST OSYTH - Bývalý policajt a súčasne vyšetrovateľ duchárčiny Chris Halton navštívil 500 rokov starú a údajne prekliatu chatrč, v ktorej mala byť väznená čarodejnica. Na tomto mieste zhotovil desivú fotografiu, na ktorej sú podľa neho traja duchovia nesúci telo čarodejnice. Vidíte ich tiež?

Chris Halton nedávno navštívil jeden z najstrašidelnejších domov vo Veľkej Británii, tzv. Cage. V uličke nazývanej Coffin Alley tiahnucej sa vedľa neho odfotil niečo veľmi podivné. Videl, ako tajomný muž v kapucni nesie na nosidlách nejakú ženu a za nimi išli ďalšie dve rozmazané postavy. 

Policajt odfotil v temnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Cage nachádzajúci sa v dedinke St Osyth v anglickom grófstve Essex kedysi slúžil na väznenie ľudí, ktorí boli počas alžbetínskej éry odsúdení za čarodejníctvo. Išlo o ženy, ktorú tu čakali na súdny proces. Jednou z nich bola aj Ursula Kempová, ktorá sa živila ako liečiteľka a pôrodná asistentka. Bola známa tým, že údajne odstraňovala kúzla z miestnych obyvateľov, ktorí sa stali obeťami čiernej mágie. V roku 1582 Ursulu upálili. 

 

Stará bratislavská záhada je vyriešená: Čudné otvory v múroch odhalili minulosť Pražskej ulice

Chrisa sa pri návšteve domu zaujímal najmä o Coffin Alley, pretože práve tade údajne prenášali telá mŕtvych čarodejníc. "Prišiel som tam okolo polnoci. Bola úplná tma, všade ticho a ulica prázdna. Bolo to veľmi strašidelné. Urobil som pár záberov s bleskom. Pri ich prezeraní som si všimol nejakú svetelnú deformáciu. Keď som sa prizrel bližšie, bolo mi všetko jasné. Bol to muž v kapucni v albžbetínskom odeve a niesol nosidlá. Za ním išli dvaja, nie už tak dobre viditeľní muži, na sebe mali niečo ako stredoveký roľnícky odev," hovorí. Halton zostal ako obarený, pretože v čase, keď tam bol, ulicou určite nikto neprechádzal. Myslí si, že ide o zvyškové zjavenie nejakej udalosti, ktorá sa stala už dávno. 

Päťstoročný dom Cage, vedľa neho sa tiahne Coffin Alley
Zobraziť galériu (3)
Päťstoročný dom Cage, vedľa neho sa tiahne Coffin Alley  (Zdroj: profimedia.sk)

V dome momentálne býva spisovateľ Micky Rawlings. Predošlým majiteľom bola Vanessa Mitchellová, ktorá odtiaľ ale v roku 2012 utiekla, pretože tam vraj strašilo až dvanásť duchov. Tvrdila, že duchovia ju ťahali za vlasy a snažili sa ju zhodiť zo schodov. Poslednou kvapkou bolo, keď zbadala temnú postavu stojacu nad lôžkom jej syna. Ani Rawlings sa v dome necíti príliš bezpečne. Hoci nie je veriaci, každú noc podľa vlastných slov zaspáva s krucifixom, ktorý zviera v ruke. 

Viac o téme: DuchČarodejnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu