Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Otec nechal synčeka (7) hrať sa na iPade: Stačila chvíľa a chlapec takmer rodine zruinoval Vianoce

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Mohamed Shugaa (32) z britského Crawley nevidel nič zlé na tom, keď sa jeho sedemročný syn Faisall hral s jeho iPadom. Netušil však, že dieťa je natoľko šikovné, že pozná nielen heslo na odomknutie, ale aj Apple ID, ktoré predstavuje prístup k jeho platobným údajom. Chlapec vďaka tomu stiahol z iTunes hru Jurský svet a za takmer 4000 libier si vylepšil svoje dinosaurie postavičky.

Podáva sa japonská pomsta: FOTO, pri ktorom zaplače každý fanúšik moderných hračiek!

Shugaa, ktorý vlastní obchod s kobercami, pre britský portál MailOnline uviedol, že na synov počin prišiel vo chvíli, keď mal zaplatiť dodávateľom za nákup. Spočiatku si však myslel, že je pokazený terminál, ale potom radšej zavolal svojej banke. Bol šokovaný, keď mu jej pracovníci povedali, že od 13. do 18. decembra cez Apple vykonal 65 transakcií v hodnote takmer 4000 libier.

V hre Jurský svet je viac ako 50 druhov dinosaurov, ktoré môžu byť použité na boj s ostatnými dinosaurami, alebo si hráč môže vybudovať dinosaurí park. Faisall stihol nakúpiť nové upgrady a postavy bez toho, aby si uvedomil, že utráca otcove peniaze. Nazlostený muž po svojom nepríjemnom objave ihneď kontaktoval podporu Apple a žiadal vrátenie peňazí, ale zástupcovia spoločnosti mu nevedeli dať žiadnu záruku, že ich dostane späť.

Nešťastný otec ich teda prosil, aby tak urobili aspoň preto, že je pred Vianocami a on potrebuje financie na nákup darčekov pred deti. Sedemročný chlapec predsa ešte nepozná hodnotu peňazí a nevedel, aké problémy svojej rodine spôsobí. Apple napokon súhlasil, že mu vráti poplatky za hru, ale refundácia môže trvať až 10 pracovných dní.

Kid runs up £4,000 in app iTunes bill in just a few hours

Zveřejnil(a) Daily Mail dne 30. prosinec 2015

Apple na svojich webových stránkach upozorňuje, že všetky iOS zariadenia majú vstavanú rodičovskú kontrolu, ktorá umožňuje rodičom a opatrovníkom obmedziť prístup detí k obsahu a vypnúť funkcie, vrátane takých, akými sú iTunes a on-line nákupy.

Faisall má momentálne zakázané používať iPad, ale jeho otec predpokladá, že v budúcnosti mu ho opäť požičia, ale už s novými heslami a nastaveniami, pri ktorých nebude môcť míňať peniaze na hry. "Faisall dostane 5 librové týždenné vreckové, takže pri tejto sume by mu trvalo splatiť dlh 15 rokov. Ak by Apple nesúhlasil s vrátením peňazí," uviedol muž, ktorý má s manželkou Hayely (36) ešte štvorročnú dcérku Yasminu.

Našťastie rodina aj napriek obrovskému účtu prežila pekné Vianoce aj s darčekmi, keďže väčšinu z nich Mohamed Shugaa stihol nakúpiť ešte pred synovým škrtom cez rozpočet.

Viac o téme: IPad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu