Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Toto dokáže len Rus: Námorník vychľastal pol litra rumu a išiel riadiť loď, úplná katastrofa

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

GLASGOW - Tento príbeh by už viac ruským hádam ani byť nemohol. Námorník sa opil na palube lode a následne s ňou havaroval na pobreží Škótska, čím ju prakticky poslal o šrotu. Prišiel o prácu aj o dobrú povesť. Tipujeme, že mu na nej aj tak asi veľmi nezáleží.

Nákladná loď spoločnosti Lysblink Seaway prevážajúca papier cestovala zo severoírskeho Belfastu do Skogn v Nórsku, informoval denník The Independent. Počas plavenia sa popri západnom Škótsku narazila pri mestečku Kilchoan na plytčinu.

Toto dokáže len Rus:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Vyšetrovatelia zistili, že prvý dôstojník, ktorý mal v tom čase službu, bol na palube sám. Pred začiatkom smeny skonzumoval také množstvo alkoholu, že sa vôbec nemožno diviť, že jeho zmysly boli otupené. Presnejšie, vypil pol litra rumu. Keďže sa v dôsledku toho príliš nevenoval riadeniu 128-metrového plavidla, to skončilo na plytčine na skalnatom brehu mora. Kvôli zlému počasiu tam loď potom trčala ešte ďalšie dva dni. Plavidlo bolo po havárii, ku ktorej došlo ešte vo februári, natoľko poškodené, že muselo byť vyradené z prevádzky. Navyše, poškodenie nádrže spôsobilo, že do mora sa vylialo 25 ton oleja.

Toto dokáže len Rus:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Majiteľ lode prirodene presadzuje nulovú toleranciu alkoholu u svojich zamestnancov. "To, čo sa stalo na našej lodi, bolo vrcholne nezodpovedné. Máme veľmi jasne stanovenú politiku nulovej tolerancie alkoholu. Ešte nikdy predtým u nás nedošlo k takej nedbalosti a porušeniu bezpečnostných postupov. Dotyčný dôstojník už u nás nepracuje. Dúfame, že to nevrhne tieň na našich ďalších dôstojníkov, ktorí sa oprávnene tešia dobrej povesti," uviedol hovorca spoločnosti.

Viac o téme: RusOpilecHavária lode
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu