Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ročný chlapec sa hral v záhrade, keď ho prekvapil jedovatý had: Matka skoro skolabovala

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter)

MOSTARDAS - Toto sa len tak nevidí. Ledva jeden a polročný chlapček sa hral v záhrade, keď ho prekvapila jedovatá zmija. Keď malého synčeka uvidela potom vlastná mama, skoro skolabovala. Chlapec bol celý od krvi.

Sedemnásťmesačné batoľa prišlo s krikom domov. Keď ho matka uvidela, bola v šoku. Dieťa malo ústa a ruky od krvi. Vyľakaná matka nakoniec zistila, že jej synček zabil smrteľne jedovatú zmiju. Pravdepodobne ju pohrýzol, informujú brazílske médiá.

Chlapček Lorenzo
Zobraziť galériu (3)
Chlapček Lorenzo  (Zdroj: Twitter)

Incident sa odohral na juhu Brazílie, pri mestečku Mostardas v štáte Rio Grande do Sul. Matka Jaine Ferreira Figueira (19) povedala pre spravodajskú televíziu G1, že synček Lorenzo sa hral v záhrade so psom, keď sa ho vybrala pozrieť.

Chlapček s rodičmi

"No zrazu stál chlapček v dome a v ústach mal hada," tvrdí matka. Okamžite privolala otca Luciera de Souz (22), aby sa prišiel na synčeka pozrieť. Následne ho zobrali do nemocnice. So sebou zobrali aj mŕtveho hada, ktorého vložili do sklenej nádoby.

V nemocnici zistili, že ide o smrteľne jedovatú zmiju, ktorej uhryznutie môže človeku spôsobiť náhlu smrť. Rodičia si najprv mysleli, že zmiju zabil ich pes, no doktor tvrdí opak - Zmiju zabil chlapček.

Mŕtva zmija
Zobraziť galériu (3)
Mŕtva zmija  (Zdroj: Twitter)

"Pokúsal mladú zmiju kúsok nad hlavou, čím ju znehybnil a znemožil jej pokúsať ho," povedal lekár Gilmar Carteri. "Chlapček bol z toho otrasený. Myslím, že to mohlo byť z dôvodu pudu sebazáchovy, teda obranného inštinktu. No možno si myslel, že je to hračka," dodal lekár.

Viac o téme: HadSmrťZmijaSúbojChlapec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu